Det nytter å si ifra

13 år gamle Inga Losiewics ble mobbet for foto-hobbyen sin. Så tok hun noen grep som ga overveldende respons.
13 år gamle Inga Losiewics fra Arendal ble mobbet på skolen fordi hun var opptatt av fotografering, og brukte mye av fritiden på hobbyen sin. Det er ikke så rart at det oppfattes som annerledes av andre 13-åringer, og Inga slet på grunn av mobbingen.

Men hun hadde venner i fotogrupper på nettet, og en dag tok hun mot til seg og fortalte det til både foreldrene og i en av gruppene på nettet. Det er krevende nok for voksne mennesker å stå fram med slike problemer. For en 13 åring å gjøre det krever mye mot, og det står respekt av at hun valgte å fortelle det.

Derfor er det desto hyggeligere å kunne rapportere om resultatet av å stå fram.

Skolen ble kontaktet om problemet og de hadde et møte. Skolen ble interessert i bildene hennes, og hun ble bedt om å holde en presentasjon. Nå er ikke Ingas bilder bare hva som helst, hun har allerede rukket å få månedens bilde i Arendal fotoklubb på første forsøk, og bli antatt til NM for ungdom.

Foreldrene kan nå fortelle dette etter presentasjonen: Hun fikk flere følgere på insta og en medelev har vist interesse for å kjøpe et av bildene. Hun går ikke lenger alene, men hverdagen kan fortsatt bli bedre. Vi har jobbet med dette og sier at det er bedre med få ekte venner enn mange som egentlig ikke bryr seg. Det viktigste er at hun ser at det hjelper å si ifra, slik at vi som elsker henne tar tak og støtter henne med å løse problemene.

Det er krevende for en 13-åring å være seg selv heller enn å tilpasse seg så man passer inn i det som forventes fra medelever, og vi synes hun har all grunn til å være stolt av det hun har gjort.

Men det stoppet ikke der. Hun fikk mange tilbakemeldinger på Facebook-gruppa «Foto Norge #Nofilter», der medlemmene ga henne enorm støtte, og det toppet seg da en av ildsjelene, Maurits Kvåle tok initiativ til en julegaveinnsamling til henne.

Stefaren hennes, Vidar Siljeholm, forteller på telefon at de har sittet i helgen og vært overveldet over all den positive responsen, både fra skolen, fotogruppa, innsamlingsaksjonen og til og med lokalavisa har vært i kontakt for å lage en sak om henne.

Med denne saken har Inga ikke bare gjort noe for egen situasjon, men stått opp mot mobbing for alle som utsettes for det.

Det nytter å si ifra. Det er flere vennlige mennesker der ute enn du tror, og selv om ikke alle kan forvente samme respons som Inga, kan mange få nødvendig hjelp hvis de sier ifra.

Og til alle tenåringer der ute: Det er ikke så viktig å høre til i miljøet med de kule. Med tiden viser det seg at de ofte ikke er så kule allikevel. De modige, de som får respekt og som lærer seg selv å kjenne er de som våger å stå på egne bein.

Mer om denne saken kan du lese på siden til innsamlingsaksjonen.

Foto: Inga Losiewics - Svanesjøen
Svanesjøen
Foto: Inga Losiewics
Foto: Inga Losiewics - It's around me
It's around me
Foto: Inga Losiewics
Bildet hun ble antatt til NM med.
Foto: Inga Losiewics - Fairytale forest
Fairytale forest
Foto: Inga Losiewics

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu