Én blits til alle kamerasystemer

Westcott har kommet med en speedlite-blits som fungerer på tvers av de fleste kamerasystemer.
Det er populært med speedlite-blitser med rundt hode og innebygd innstilingslys. Profoto var vel først ute med sin A1, og Godox har fulgt opp med en mye rimeligere variant. Nå har Westcott kommet med sin FJ80, som ser ganske så lik ut som de andre, men skiller seg ut på enkelte områder.

Én blits til alle kameraer
Den viktigste nyheten er nok at en og samme blits fungerer til omtrent alle kamerasystemer. Har du flere systemer, trenger du ikke lenger en blits til hver. Har du tenkt å bytte system, trenger du ikke tenke på at blitsen ikke lenger vil fungere.

For de fleste kamerasystemer kan du sette blitsen rett på kameraet, men for Sony må du ha en liten adapter. Blitsen fungerer med Westcott trådløse blitsutløsere, som også støtter de samme kamerasystemene. Dermed er logistikken mye enklere for alle. Dette er et konsept flere produsenter burde ta etter.

Blitsen er utstyrt med oppladbart batteri, og du kan kjøpe til flere batterier hvis du trenger mye strøm. Den styres fra en berøringsskjerm, så det er enkelt å navigere.

Effekten er 80Ws som er ganske bra for en såpass liten blits, og du får full TTL med Canon, Nikon, Sony (med adapter), FUJIFILM, Panasonic og Olympus.

Prisen er 3995,- kroner, og ca. 300 kroner mer med Sony-adapter.
For 495 kroner får du et sett med fargefiltre og raster til blitsen.

____________________________________
Her finner du blitsen i nettbutikken
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu