Ville du kjøpt fotokunst og samtidig støttet gode formål?

Fotograf Rasmus Kongsøre vil starte salg av fotografier til inntekt for veldedige formål, men trenger din hjelp til en liten forundersøkelse. Svar på noen spørsmål og hjelp ham i gang.
Fotografi er et fantastisk medium for å dokumentere, beskrive, formidle, pynte og spre følelser og glede, og flere burde ha god fotokunst på veggen, mener fotograf Rasmus Kongsøre. Han ønsker å starte et fellesskap for fotografer som kan tenke seg å stille noen av bildene sine til disposisjon for veldedige formål.

-Jeg tenker at vi kunne selge bildene og la kanskje 70% av prisen gå rett til veldedige formål. Resten dekker materialer, trykkeutgifter osv.

Kongsøre har lagd en spørreundersøkelse for å finne ut hva folk ønsker, hvilken betalingsvillighet de har og hva slags bilder man ønsker å henge på veggen. Han ville satt svært stor pris på om du kunne hjelpe ham ved å svare på spørsmålene. Det kan gjøres anonymt hvis du ønsker.

Spørreundersøkelsen finner du her.

En evig utfordring innen veldedig virksomhet er å sikre at midlene kommer fram dit de skal uten å bli administrert bort på veien. Vi spurte ham hva han tenkte om det.

-Jeg tenker at det lureste er å jobbe med små organisasjoner, som er langt mer transparente og med mindre administrasjon. Da kan man få mye bedre kontroll med pengestrømmen. Vi må samtidig være flinke til å dokumentere hva pengene går til, og alltid ha oppdatert informasjon, svarer Rasmus på en måte som tyder på at dette er ting han har tenkt på.

Han håper at resultatet av undersøkelsen vil vise at det er mulig å både spre fotokunst og bidra til en bedre verden med dette prosjektet. Selv sier han at han har ressurser til å gjøre mer enn bare kommersiell fotografering, og at dette er noe to ting han brenner for, som det ville vært fantastisk å kunne kombinere.

Vi ønsker ham lykke til, og oppfordrer alle til å svare på undersøkelsen.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu