Leica APO-Summicron-M 35mm ASPH. – Det beste Leica kan lage

Ingeniørene fikk i oppgave å lage det beste 35mm-objektivet de kunne. Dette er det de kom opp med.
Leicas nyeste tilskudd på en, etter hvert, svært omfattende objektivpark er Summicron-M 35mm f/2 ASPH. Objektivet minner mye om APO-Summicron-M 50 f/2 ASPH., og ingeniørene ble gitt den samme oppgaven, nemlig å lage det beste objektivet de kunne, uten kompromisser. Nå vet vi alle at det ikke er mulig å lage et objektiv uten kompromisser, men dersom kvaliteten er som på 50mm-en, er det gjort en sabla god jobb.

Nytt med dette objektivet er den korte fokusavstanden. Du kan fokusere helt ned til 30cm. Dette skaper visse utfordringer, da du får en voldsom parallakseforskyvning i søkeren. Det er derfor lagt opp til at du kan fokusere ned til 70cm ved hjelp av søkeren. Etter det kjenner du en liten motstand i fokusringen, og du bør bruke skjermen til å fokusere når du skal nærmere enn det.

Leica skryter mye av bildekvaliteten på alle fokusavstander, og sier også at du ikke trenger å blende ned for å få skarpere bilder. Det skal være helt skarpt allerede på største blender, og bare med marginal vignettering.

Leser man MFT-grafene, ser det ut som objektivet yter omtrent som det tilsvarende APO-Summicron-SL-objektivet som er mye større, og derfor burde ha en fordel. Vi er imponert over hvor lite objektivet er. Det er noen millimeter kortere enn APO-Summicron-M 50 f/2 ASPH., har samme diameter og nesten nøyaktig samme vekt (305g). Det gjør at du får all den kvaliteten du kan drømme om i et objektiv, uten at det hindrer utsikten gjennom søkeren, slik enkelte av de største M-objektivene gjør.

Objektivet leveres i svart, med en solblender du kan skru på fronten, og prisen blir 81 000 kroner.

__________________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu