Nikon annonserer at Z9 kommer i år

Lite spesifikasjoner er lekket, men her er det vi vet.
Nikon har akkurat sendt ut en pressemelding om at de utvikler flaggskipet Z9, som tydeligvis blir proffkameraet i speilløst format – en speilløs D6, om du vil. Men det ser ut som den vil gjøre mye mer enn D6.

I motsetning til Sony A1, blir ikke Z9 noe lite kamera. Det ser omtrent like stort ut som D6, men nok noe slankere, siden det ikke trenger plass til speil og søkerprisme. Men det er fullt utstyrt med vertikalgrep og alle nødvendige knapper og hjul for å holde og bruke kameraet den veien man ønsker. Dette er informasjon vi har lest ut av bildet til høyre, men kameraet kan ende opp med å bli annerledes enn på bildet. Likevel tror vi dette er overveiende sannsynlig.

Nikon forteller at det skal kunne ta opp video i 8K. Noe mer om videofunksjonen vet vi ikke, men det innebærer vanligvis også mulighet for 4K-opptak i svært høy kvalitet eller med høy bildefrekvens.

De forteller også at bildebrikken er en stacked CMOS-brikke i fullformat. At den er stacked betyr at den har en del kretser innebygd som gjør utlesningen mye raskere, slik vi så på Sony A1. Det kan være det er samme brikke, eller nesten samme brikke som på A1. Nikon har tradisjonelt brukt Sony-produserte brikker, men de har ofte designet dem selv. Raskere utlesning gir mulighet for høyere seriebildehastighet og mindre rolling shutter på video samt raskere blitssynkronisering.

Ingenting blir sagt om oppløsning på brikken, men med støtte for 8K video, får du ikke mindre enn 42 megapiksler. Normalt vil det være litt mer enn det også for å støtte digital stabilisering.

Vi har ved flere anledninger etterlyst noe nytt og spennende fra Nikon, og det er helt klart at Z9 faller inn i den kategorien. Nikon trenger å vise at de kan og at de vil, og foreløpig ser det ut som begge deler kan vises med denne modellen.

Nikon sier at den kommer i 2021, men spesifiserer ikke nærmere.
 -
Z9 kan komme til å se annerledes ut enn på bildet, sier Nikon.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu