Fotograf stoppet av bevæpnet politi

Beredskapstroppen satte inn helikopter fordi fotografen hadde noe langt og tynt stikkende opp fra sekken.
Thando Sikawuti, fra Holmlia i Oslo, var ute og tok bilder til instagramkontoen sin på tirsdag. På vei hjem igjen, ble han plutselig stoppet av 5 politimenn i beredskapsutstyr, forteller Avisa Oslo.

– Plutselig stod det fem politimenn med fullt utstyr der og stoppet meg mens jeg krysset veien, sier Sikawuti.

Det viste seg at noen hadde trodd at kamerastativet hans kunne være et gevær, og ringt politiet.

Sikawuti selv tar det hele med ro og sier han ikke kan gjøre annet enn å le av opptrinnet, og sier han har forståelse for det som skjedde.

Til Avisa Oslo sier han
– Jeg bare lo av det. Det var komisk på et vis. At noen kan ta feil av en tripod og et gevær. Men jeg synes det var bra at de reagerte så raskt. Det er jo bedre å være på den sikre siden.

På Facebook har naboer lurt på hvorfor det hang politihelikopter så lavt over bebyggelsen, og var redde for at noe alvorlig var på gang.

Denne saken var relativt uskyldig, og mange mener at det er lurt å ringe politiet heller en gang for mye enn en gang for lite.
Men det reiser en del spørsmål:
1) Hvor mange slike falske alarmer er det?
2) Går de utover beredskapen til politiet fordi de må rykke ut med helikopter til slikt?
3) Hvor redde har vi blitt når vi ser noe tynt stikke opp av en sekk og umiddelbart tror det kan være et gevær som noen skal bruke til en forbrytelse. Er ikke det et sykdomstegn for samfunnet?
4) Hvor mye unødig frykt skaper det i nabolaget?
5) Thando er av afrikansk opprinnelse. Hadde det samme skjedd om han var hvit?
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Vidar Magnus J.
For et par år siden ble også jeg stoppet av politi etter kveldsfotografering fordi noen hadde oppfattet stativet mitt som et gevær. Det ble ikke noe sak ut av det, de så stativ og kamera med en gang så det ble bare et par spørsmål før de reiste videre. Men slik verden har blitt tror jeg spesielt i byene at det bli mer av slike hendelser.
5.4
Lasse B.
Hvorfor måtte fem politimenn stoppe denne fotografen? De kunne vel nøyd seg med å gjøre observasjoner? Da ville de sett at det ikke var noe gevær men et fotostativ han fraktet.
11.3
Torbjørn V.
3) Det skjer på Holmlia fordi det er en historikk der - det er ikke et sykdomstegn for hele samfunnet. Dette hadde aldri skjedd på Jørpeland.
5) Ja. Hudfargen er uvesentlig. Hvilken hudfarge har innringer? Kanskje innringer også er av afrikansk opprinnelse?
11.3
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu