Ny toppmodell i EOS R-serien

Canon annonserer i dag at de utvikler en EOS R3, og henter tilbake øyestyrt fokus, som de lanserte på 90-tallet.
Informasjonen om EOS R3 er ingen lansering, men en såkalt Product development announcement. I likehet med da R5 ble annonsert i fjor, er Canon ganske tilbakeholdne med informasjon, så vi skal leve i spenning i noen måneder til.

Her er det vi vet:
Stablet CMOS: Dette er den første i sitt slag fra Canon, og gir dramatisk økt utlesningshastighet, så man kan ha høyere seriebildehastighet og mindre rullende lukker.

DIGIC X-prosessor: Dette er den samme som sitter i R5, men den kan kjøre på høyere hastighet eller fått andre oppgraderinger, så ytelsen trenger ikke være den samme

30 bilder pr. sekund: Dette er samme seriebildehastighet som Sony Alpha 1, og kameraet klarer hastigheten med full AF mellom hvert bilde med elektronisk lukker.

Ny generasjon Dual Pixel CMOS AF: Canons teknologi for autofokus på speilløse kameraer er oppgradert, og følgefokusen på R3 skal være den beste noen sinne.

Øyestyrt fokus: Dette var en teknologi Canon først lanserte med EOS 5 i 1992 og forbedret noe på EOS 3 noen år senere. Tanken var at kameraet registrerte hvor du så, og fokuserte der, slik at du hadde full kontroll på fokuseringen. Det fungerte aldri bra den gangen, men mange brukere har etterlyst det siden. Canon har nok villet se at det kunne fungere ordentlig, før de lanserte det på nytt. Samtidig har antall fokuspunkter gått opp fra 5 på EOS 5 til over 5000 på EOS R3, så oppgaven har blitt mer krevende. Men med dagens prosessorkraft bør dette være mulig, og vi gleder oss veldig til å se denne funksjonen komme tilbake etter over 20 år.

Bygd som en 1DX: Kameraet har innbygd vertikalgrep, slik 1DX-modellene har. Det skal også ha samme værtetting som disse.

Antakelig ikke innebygd LAN: Canon har utviklet en ny app, Mobile File Transfer App. Den skal gi deg samme funksjonalitet som den trådløse modulen du kunne sette på 1DX, men du overfører i stedet filene til telefonen, som så kan laste dem opp via mobilnettet. Dette er tydelig en funksjon forberedt på 5G-nettet, der man betaler for båndbredde heller enn datamengde. Hvordan det løses når man er på en lokasjon med nett forberedt for fotografer, sier ikke Canon noe om.


Så er dette det nye flaggskipet?
Dette ser ut som et flaggskip. Vi vet ikke noe hastighet annet enn maks 30 bilder pr. sekund. Om spesifikasjonene ellers matcher Sony A1 vet vi for eksempel ikke. Men dersom de gjør det, er det ganske interessant at Canon har valgt å kalle det R3, for det betyr at de har plass til en modell over den igjen.

Så kan det være akkurat motsatt, at Canon har forsøkt å lage et kamera som matcher Sony A1, og ikke helt fått det til, og derfor valgt å kalle det R3 i stedet, slik at de har mer tid på seg til å lage en R1. Dette vil vi kanskje vite litt mer om når kameraet lanseres. Når det vil skje, vet vi ikke. Canon er helt tyste på det området. Vi antar at det skjer før OL til sommeren.

______________________________________________
Det er mulig å sette seg på forhåndsbestillingsliste her
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Tommy C.
Og her har man skaffet seg en strøken EOS 3 nylig, for den øyestyrte fokusen. :P
Dessverre ser den ut til å havne utenfor mitt prisnivå.
Det positive er at det åpner for å innføre øyestyrt fokus på billigere modeller senere.
15.4
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu