Ny firmware til Nikon Z

Bedre autofokus eller andre forbedringer til alle modellene.
Det er så fint med ny firmware, for da får du et bedre kamera etter oppgradering, og selv om mange produkter, i mange år, har kunne oppgradere firmware, er det ikke så ofte man merker så mye til det i hverdagen.

Med mange slike oppdateringer på kameraer føler man nesten at man har fått nytt kamera. Vi skal ikke si at det nødvendigvis gjelder her, for vi har ikke testet den nye firmwaren, men når Nikon lover raskere autofokus i svakt lys, kan det fort være vesentlig for mange.

For Z6 II og Z7 II er det en versjon 1.20 som kommer. Den gir bedre autofokus i svakt lys. Kameraet blir bedre i stand til å gjenkjenne ansikter og øyne. Det skal også bli bedre følgefokus og bedre fokus når du bruker ekstern blits.

Z6 og Z7 får firmware v. 3.30 mens Z50 får versjon 2.10. Alle disse får en «Save Focus positon»-mulighet, der du kan lagre fokusinnstillingen, så den blir bevart selv om du slår av og på kameraet. I tillegg får Z6 mulighet for å ta opp en kort lydsnutt for hvert bilde, for eksempel et notat om bildet. Dette skal visstnok også Z6 II få senere, men det er ingen informasjon om at det kommer til Z7.

Z5 v. 1.10 får også raskere autofokus i dårlig lys, samt «Save focus position».

Alle de nye versjonene blir tilgjengelige for nedlasting fra 26. april.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu