Astrofotografens våte drøm

En liten, lyssterk ultravidvinkel er akkurat de mange astrofotografer ønsker seg. Nå har Sony lansert nettopp det.
Vi har for så vidt sett 14mm f/1.8 fra Sigma tidligere. Den var for Speilreflekskameraer og ble «bygd om» til å passe Sony. Nå har Sony lansert sin egen for de speilløse kameraene, og den er vesentlig mindre og lettere. Den er flere centimeter kortere, over en centimeter slankere og veier langt under halvparten (462g mot 1170g).

Likevel har den samme brennvidde og samme blenderåpning. Og som om ikke det var nok, så koster den heller ikke noe mer – snarere litt mindre.

Dette er et objektiv i G-Master-serien, og dermed Sonys toppserie, og bør yte svært godt under alle forhold. Det vi noen ganger ser, når objektiver blir lagd veldig kompakte, er at de får litt ekstra vignettering i hjørnene, men det kan lett kompenseres for, hvis det skulle være tilfelle her også.

Objektivet har innebygd solblender, og ingen vanlig filterfatning, men det er støtte for filtre på baksiden av objektivet, så du fortsatt kan benytte de fleste typer filter på det.

14mm er flott når du vil ha litt strukket perspektiv, når du vil at noe skal se større ut enn det er i virkeligheten. Det er også flott når du vil ha med så mye som mulig på bildet. Derfor brukes det til landskap og astrofoto. Til astrofoto er man også avhengig av å få inn mest mulig lys for å få mindre problemer med stjernestriper. Derfor er en lyssterk 14mm så attraktiv. Sigma solgte mye av sin da den kom. Når denne er både mindre, lettere og billigere, og dessuten er originaloptikk i GM-serien, bør den være nesten garantert suksess.

Veiledende pris er satt til 17 000 kroner, og levering starter i mai.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu