Ny Sigma 35mm f/1.4 Art for speilløst

Sigma har designet den på nytt, fra bunnen av, for speilløse modeller. Det gjør den mindre, antakelig bedre og faktisk litt billigere.
Den eksisterende speilløse modellen av 35mm f/1.4 Art er egentlig speilrefleksmodellen med påsatt bakstykke for å få riktig fatning og fokusavstand. Men det er en lite optimal løsning. Derfor har Sigma i dag lansert en «ekte» 35mm f/1.4 DG DN Art, som er designet fra bunnen av for speilløse kameraer.

Det har gått 9 år siden den opprinnelige 35mm f/1.4 Art markerte starten på «Sigma Global Vision», som var de nye objektivene i Art-, Contemporary- og Sport-seriene, og var et markant skille, både når det gjaldt bildekvalitet, byggekvalitet og kvalitetskontroll.

Dagens objektiv er altså oppgradert fra den 9 år gamle designen, og skal gi den ypperste bildekvaliteten, nydelig bokeh og rask autofokus. Alt sammen i følge Sigma.

Objektivet har også fått en funksjonsknapp som kan programmeres, så du har rask tilgang på en funksjon du bruker ofte.

Størrelsen er omtrent 7,5x11cm og vekta knappe 650g (alt avhengig av fatning). Objektivet er utstyrt med mye eksotisk glass og hele 11 blenderlameller for helt runde høylys ute av fokus. Det leveres med solblender.

Salgsstart er 14. mai, og prisen blir ca. 9500 kroner.

Det som er litt interessant, er at før kom Sigma-objektiver for Canon EF, Nikon F og Sigma SA. Noen få ganger Sony og Pentax. Så forsvant de to siste og Canon, Nikon og Sigma var de som sto igjen. Nå kommer objektivene for Sony, Panasonic og Leica, altså helt andre fatninger enn de kom for tidligere. Noe å tenke på for Canon og Nikon?
____________________________________
Filter=PrdGruppeLev3ID%C2%A41:PrdGruppeLev3ID%C2%A41_12&Keep=true;Her finner du objektivet i nettbutikken.

 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu