Endelig kommer Leica med 24-70

Det aller vanligste fullformatobjektivet har manglet i stallen til Leica. Nå kommer det til en svært hyggelig pris.
Vi er vant til at Leica-produkter ligger i en høy prisklasse, men at man til gjengjeld får noe som helt unikt, håndlagd, svært solid og med ypperste bildekvalitet. Nå ser det ut som du kan få alt dette, men uten at prisen er spesielt høy.

Men først, la oss se på hva de lanserer. Objektivet er et Vario-Elmarit-SL 24-70mm f/2.8 ASPH med L-fatning, så det passer til SL-kameraene samt Panasonic S-serien og Sigma FP-modellene. Det er utstyrt med 11 blenderlameller for ekstra fin bokeh, og naturligvis mye godt glass. Her er det 19 elementer i 15 grupper, hvorav flere er dobbeltsidig asfæriske.

Minste fokusavstand er 18cm på vidvinkel og 38 på tele. Det gir en største forstørrelse på 0,29x. Det er ikke bildestabilisator i objektivet, for stabilisatoren i kameraene tar seg godt av den delen, og det sparer både vekt, plass og penger.

Og det med penger er kanskje det mest interessante med dette Leica-objektivet. Importøren, Bresson, melder om en veiledende pris på 29 500 kroner. For mange høres dette dyrt ut for en 24-70mm, men faktum er at det er langt under prisen på de fleste Leica SL-objektiver, og det er til og med så vidt under prisen på Canons tilsvarende RF 24-70mm, og det har vi vel kanskje ikke sett før, at et Leica-objektiv er billigere enn et tilsvarende Canon-objektiv.

Dette kan bety at Leica nå sikter seg inn mot en kundegruppe som lenge har ønsket seg Leica, men som ikke har hatt råd. Vi ser dette også ved at objektivet også kommer i kit med SL2 og SL2-S. Da vil prisen være henholdsvis 89 950 kroner og 74 500. Det betyr at med disse kittene betaler du ca. 21 000 ekstra for objektivet.

Vi vet ikke om dette er en ny trend fra Leica, eller et engangstilfelle, men uansett tror vi det vil virke veldig tiltalende på både nye og eksisterende brukere.

Objektivet skal være på lager senest 10. mai.

______________________________________________
Her finner du alle variantene i nettbutikken
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu