Sigma feirer 60 år med lansering av to kompakte fastobjektiver.

Sigma er 60 år i dag, og lanserer 24mm f/2 og 90mm f/2.8 for speilløse kameraer. Begge er i Contemporary-serien.
I dag lanserer Sigma to små objektiver i fullformat for speilløse kameraer med L-fatning og E-fatning. Det dreier seg som en vidvinkel, 24mm f/2.0 DG DN C og en kort tele, 90mm f/2.8 DG DN C.

Sigma ble stiftet 9. september 1961, og feirer 60-årsjubileum i dag. Det vil si, "feire" er kanskje å ta litt hardt i, for vi har ikke fått noe info fra Sigma om jubileet. Men det er uansett verdt å merke seg at de har drevet på så lenge, og Foto.no gratulerer.

Kort pressemelding fra Sigma om 60-årsjubileet.


To nye objektiver
Det som kanskje vekker mest oppsikt med de nye objektivene er størrelsen, og særlig 90mm f/2.8 er liten. Den er bare ca 6cm lang og 6,4cm i diameter. Vekten er beskjedne 295g. Det er ikke verst for et teleobjektiv. Så kan man innvende at lysstyrken ikke er all verden for et fastobjektiv, og til portrettbruk vil kanskje mange finne at den er litt for liten, men markedet er fult av store, tunge, lyssterke portrettobjektiver, så det er kanskje ikke der det største behovet er. At Sigma fokuserer på små objektiver nå er egentlig helt flott. De har tidligere hatt en lang rekke store objektiver, så å tilby et alternativ til disse er svært interessant. Har du en Sony A7C eller en Panasonic S5 passer det bra med litt små objektiver. Har du dristet deg over på Leica SL, er du ikke bortskjemt med sånt, og det kan være deilig noen ganger å ikke måtte bære på så mye.

24mm f/2.0 er faktisk større på alle måter enn 90mm f/2.8. Den er drøyt 7cm lang, 7cm i diameter og veier ca 360g. Altså ingen sværing, det heller, og 24mm er anvendelig til veldig mye. Så hvis du ikke er glad i zoomobjektiver, men vil ha en vidvinkel du kan ta med deg over alt, er dette absolutt noe å vurdere.

Objektivene har ikke innebygd bildestabilisator, men det har de fleste kameraene det vil være aktuelt å sette dem på, så det er heller ikke savnet. Skal man lage objektivene kompakte, er det en fordel å unngå det.

Optisk er det ikke lenger nevneverdig forskjell på Art og Contemporary. Forskljellen ligger hovedsakelig i byggekvaliteten og værtettingen. Dermed ser vi at alle de kompakte objektivene til Sigma havner i Contemporary-serien, da det er enklere å bygge dem små.

Levering starter 24. september, og veiledende pris er 7000 kroner for hver av dem.
 -
Sigma 24mm f/2.0 DG DN C
 -
Sigma 90mm f/2.8 DG DN C

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Preben R.
Forstod lite av at f2.8 ikke er nok for portrett med FF. Men siden forfatteren mer eller mindre advarer mot å kjøpe det, bestilte jeg det fra en annen butikk denne gangen. Poenget med I-serien er at det små objektiver som passer for å kunne reise lett. Sigma fp + 90mm er omtrent like tungt som Sigma 85mm ART alene.

Siden Leica var nevnt, så kan denne anbefales: http://www.youtube.com/watch?v=BL5WA24aTL0
11.9.2021
Torstein H.
Hallo, f/2.8 for liten blenderåpning? Skal du ha skarpe øyne med uskarp nesetipp? :-)
10.9.2021
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu