Allround-zoom til Nikon Z50

Nikon Z 18-140mm8-140mm f/ 3,5-6,3 VR for APS-C er en kompakt og praktisk zoom med ganske lang rekkevidde.
Ett av de store ankepunktene mot Nikon Z50 og Z Fc har vært mangelen på optikk tilpasset systemet. Man endte fort opp med å bruke fullformatoptikk, og da kunne man nesten like gjerne kjøpe et fullformatkamera. Det prøver Nikon å å gjøre noe med, ved å lasere Z 18-140mm8-140mm f/ 3,5-6,3 VR. Hvis du mener du har hørt om dette objektivet tidligere, så annonserte Nikon, i slutten av juli, at de utviklet det. Men nå er det altså offisielt lansert.

Objektivet har et zoomområde mange kjenner igjen fra F-systemet, og som var meget populært der. Ikke minst fordi det ble tilbudt som kit-objektiv til en del av speilreflekskameraene. Den nye modellen skiller seg en del fra den gamle, blant annet ved at den har noe lavere lysstyrke, og er en god del mindre og lettere. Den nye versjonen er 9cm lang og veier 315g (ned fra 490g).

Den innebygde bildestabilisatoren skal kompensere for inntil 5 trinn, som også er en forbedring fra speilrefleksvarianten, og er viktig, siden kameramodellene objektivet passer på ikke har bildestabilisator i kamerahuset.

Fokusringen er mer enn bare en fokusring. Dersom du ikke gjør manuell fokus, kan du definere den som til å være blenderring, eksponeringskompensasjon eller ISO-innstilling. Dette er ganske smart, da mange ikke bruker manuell fokusering.

Nikon Z 18-140mm8-140mm f/ 3,5-6,3 VR får en veiledende pris på 7290 kroner, og levering skal starte 4. november.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Kjell H.
Dårligere lysstyrke frister vel ikke så mange.,,
18.10.2021
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu