Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN

En kompakt og lett men lyssterk standardzoom for APS-C-kameraer med E- eller L-fatning.
Små og lette objektiver har blitt den nye trenden, og til APS-C-kameraer er det helt naturlig. Mange velger slike kameraer rett og slett for å spare størrelse og vekt.

Det nye 18-50mm (tilsvarende 27-75mm på fullformat) er nettopp et slikt objektiv. Størrelsen er litt avhengig av fatningen, der E-fatning måler 61,6mm i diameter og er 76,5mm lang er L-modellen litt kortere og feitere med 65,4mm i diameter og 74,5mm lang. Begge veier beskjedne 290g, som egentlig er ganske ekstremt for et så lyssterkt zoomobjektiv.

Største forstørrelse er 1:2.8, som er ganske anstendig, og en STM-motor bør gi rask og stillegående fokusering for både foto og video.

Objektivet skal komme i salg allerede 29. oktober og får en veiledende pris på 5600 kroner.

Hvem er objektivet for?
Dette objektivet er et naturlig valg for alle som vil ha en liten og lyssterk normalzoom på et Sony-kamera i A6000-serien. Det kommer som sagt også med L-fatning, men verken Panasonic eller Sigma har APS-C-kameraer. Leica har riktignok noen, men de er i stor grad designsmykker, og det er nok ikke så mange av brukerne som ønsker å sette et slikt objektiv på til Leica CL eller tilsvarende.

Det leder oss til å tenke at det kanskje er et APS-C-kamera på vei fra Sigma. Det kan i teorien også komme et fra Panasonic, men de har allerede MicroFourthirds-kameraer, og bør ikke spre seg på enda en brikkestørrelse.

Så vi spår et Sigma APS-C-kamera innen ganske kort tid. Men det er bare våre spekulasjoner.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu