DJI Mavic 3 tar deg til nye høyder

DJIs nyeste drone gir deg bedre bilder, bedre video, lengre flytid, bedre overføring og bedre automatikk. Alt blir rett og slett bedre. Men annet hadde vi vel heller ikke ventet.
Droner er fortsatt i ganske rask utvikling og det gjør at vi ser ganske store endringer fra modell til modell. I dag har DJI lansert versjon 3 av sin Mavic-drone, og kaller den flaggskipet blant konsument-droner.

Det er ganske mye nytt i denne dronen, men viktigst er kanskje kameraet. Det er nå to kameraer, med to ulike brennvidder. Vidvinkelkameraet er merket Hasselblad, og er en 4/3 tommer CMOS med 20 megapiksler og bildevinkel på 84° (tilsvarende 24mm). Største blenderåpning er f/2.8. Den kan opp 5,1K (5280x3956 piksler) video med 50 fps. Den kan også ta opp 4K-videoer med 120 fps og 1080p ved 200 fps. Det andre kameraet (teleobjektivet) er en 12 MP-sensor med 15° synsfelt og en f/4.4 blenderåpning som kan ta bilder i opptil 4K ved 30 FPS.

To versjoner
Dronen kommer i to versjoner. En standard-versjon og en Cine-versjon. Sistnevnte har støtte for ProRes 422 HQ og har en 1TB innebygd SSD for lagring av video i svært høy kvalitet. Det finnes også en Fly More Combo av den vanlige versjonen som kommer med ekstra batterier og propeller og noen andre småting.

På Mavic to måtte du velge mellom en zoom-modell eller en Pro-modell med Hasselblad-kamera. Nå får du begge deler, kraftig oppgradert i en og samme modell. Den relativt store bildebrikken bør gi høy bilde- og videokvalitet.

Flytiden er økt til 46 minutter, sier DJI. Det gjelder riktignok under ganske optimale forhold (det finnes ingen standardisert test for sånt), så det må regnes som en absolutt maksimumstid, men det er likevel lenge nok til at kan få gjort ganske mye. Rekkevidden på signalene er inntil 15km, og dersom du er i et område der det vanskelig med den vanlige kommunikasjonen, går det an å få 4G-støtte, så du kan bruke mobilnettet til kommunikasjon. Overføringen støtter nå 1080/60P så du får bilder til fjernkontrollen som er nær det dronen registrerer. Det bør gjøre det lettere å styre både drone og kamera. Største høyde er oppgitt til 6km. Det er nok maksimalt på grunn av lufttrykk, men betyr at du kan bruke den svært høyt opp i fjellet – mye høyere enn et helikopter vanligvis kan gå.

Forbedrete funksjoner
Ellers er de fleste automatiske funksjoner forbedret. Det er bedre systemer for å unngå kollisjoner og fly utenom hindringer. Det er bedre algoritmer for automatisk å fly tilbake til utgangspunktet. Dronen er også mer stabil enn tidligere, når det blåser. Det bør gi mer stabil video og skarpere bilder i litt kraftig vind.

Alle disse forbedringene bør gjøre Mavic 3 til et imponerende stykke flymaskin og fotoapparat. Men det kommer også med en prislapp, og DJI har økt prisene en del fra Mavic 2-modellene.

Prisene blir slik:
DJI Mavic 3: 22 490,-
DJI Mavic 3 Fly More Combo: 29 990,-
DJI Mavic 3 Cine: 52 490,-

Vi har ikke fått noen informasjon om når levering starter, men vil anta at de kan levere ganske mange før jul.

__________________________________
Her finner du dronene i nettbutikken:
DJI Mavic 3
DJI Mavic 3 Fly More Combo
DJI Mavic 3 Cine
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu