Rimelig vidvinkelzoom for Sony og L-fatning

Sigma lanserer 16-28mm F2.8 DG DN C til under 10 000
Sigma har laget en lang rekke interessante objektiver gjennom sin 60-årige historie. Noen er alternativer til originalobjektiver, andre er objektiver som andre ikke lager. Denne gangen har de lansert et objektiv som er en direkte konkurrent til Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXD.

Det nye objektivet bærer navnet SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary. Det har omtrent det samme zoomområdet, bare en millimeter mer i den korte enden. Den veier 20g mer er et par millimeter større og koster et par hundrelapper mindre.

Så den viktigste forskjellen, før vi vet hvordan objektivet yter, er kanskje at Sigmas nye objektiv også kommer for L-fatning, altså til Panasonic, Leica og Sigmas egne kameraer.

Objektivet har intern zoom, så tyngdepunktet flytter seg lite ved zooming, og det fungerer derfor godt en gimbal.

Konstruksjonen består av 16 elementer i 11 grupper. Deriblant finner vi 5 FLD-elementer og 4 asfæriske elementer for å kompensere for de fleste optiske feil.

Blenderen består av 9 avrundete lameller, så du bør få svært sirkulære høylys ute av fokus. Minste fokusavstand er 25cm, noe som gir en forstørrelse på 1:5,6.

Vi synes slike objektiver er mye mer anvendelige hvis de går til 35mm, men ser samtidig behovet for kompakte og lette vidvinkelzoomer. Vekten er 450g. En annen fordel med et litt mindre objektiv er at det tar mindre og rimeligere filtre. På Sigma 16-28mm F2.8 DG DN er filterstørrelsen 72mm.

Veiledende pris er satt til 9600 kroner og levering starter 17. juni.

Her finner du objektivet i nettbutikken:
SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu