Verdens dyreste kamera?

Leica har lansert en spesialversjon av sitt analoge Leica M-A, i begrenset opplag. Vi mistenker at dette er det dyreste nye, analoge kameraet som har vært i salg.
Det finnes ekstremt dyre kameraer der ute, enten fordi de har ekstreme spesifikasjoner, eller fordi de er gamle og sjeldne.

Så har du Leica. De gjør ting på sin egen måte. Du trenger ikke vente årtier eller århundrer for at et Leica-kamera skal bli sjeldent. De lager det sjeldent fra fabrikken, og priser det som et samlerobjekt. Mye enklere for alle.

I dag har de lansert en variant de kaller Leica M-A Titan i begrenset opplag. Dette er et analogt Leica M-kamera som blir produsert i 250 eksemplarer. Det ikke bare heter Titan, det er også lagd i titan.

Litt flåsete kan vi si at for den nette sum av 220 000 kroner får du et analogt kamera med stort sett gammel teknologi. Men da er Leica greie nok til at de slenger med en 50mm f/2 på kjøpet. Høres ut som et røverkjøp?

Objektivet er ikke et hvilket som helst objektiv, selv om spesifikasjonene ikke er all verden. Det er en APO-Summicron-M 50 f/2 ASPH, som løst koster 96 000 i standardversjon. Denne er i titan. Så trekker du fra prisen for objektivet, sitter du igjen med et analogt kamera til 124 000 kroner (eller litt mindre, siden objektivet også er spesialversjon).

Når det er sagt, er det et ganske så lekkert kamera de har lagd, men vi tviler på at særlig stor andel av dem vil bli brukt. De fleste vil nok stå på en hylle eller i et skap og forsøke å stige i verdi. Og kanskje er det større sjanse for at et analogt kamera gjør det, da det ikke inneholder teknologi som fort blir utdatert.

Kameraet er i salg fra i dag, og det er bare å ringe inn til kundeserviceavdelingen vår og fortelle hvor mange du vil ha. Men vær rask, for det kan fort bli utsolgt.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu