Tamron med telezoom for Nikon Z

Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD er det første autofokusobjektivet med Z-fatning som ikke er fra Nikon.
Objektivet har eksistert for Sony E i et år, og for bare en uke sida ble det annonsert at Tamron utviklet dette objektivet med Z-fatning. Men nå kommer det altså offisielt. Det er interessant nok i seg selv, men det som gjør dette spennende, er at det må bety at Nikon har åpnet for at andre produsenter kan produsere objektiver med Z-fatning uten å bryte rettigheter og patenter.

Sigma ser også ut til å få i stand avtale med Nikon, og jobber med objektiver med Z-fatning, så dette åpner for større utvalg av objektiver for Z-systemet. Dette er for så vidt ikke det første objektivet Tamron lager for Z-systemet. Det er nemlig de som har lagd Nikkor Z 28-75mm f/2.8, så de har allerede et samarbeid med Nikon.

Canon er svært restriktive med å la andre få lage objektiver med RF-fatning, og vi kjenner ikke til noen planer om å åpne for andre produsenter, og prøver å stoppe selv helt manuelle objektiver for systemet. Vi ville tro det gir et konkurransefortrinn for Nikon.

Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD er svært kompakt, og får en veiledende pris på 8099,- kroner. Levering starter i slutten av september.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu