Nå kan du få Cine-objektiver med AF

Samyang lanserer en serie Cine-objektiver som også har autofokus. Samtidig har de fortsatt en svært hyggelig pris.
Cine-objektiver, spesielt beregnet på video, har noen funksjoner vi ikke finner på andre objektiver, eller som ikke er vektlagt der. Typisk er tannhjul for å sette på følgefokus, og svært lite pusting (breathing – at objektivet endrer brennvidde når du endrer fokus). Det som har manglet på slike objektiver er autofokus. Nå har Samyang lansert den nye V-AF-serien for Sony E som verdens første Cine-objektiver med autofokus.

Hos de fleste produsenter er Cine-objektiver svært kostbare, men Samyang har tatt noen snarveier som gjør at de kan produsere nesten like bra objektiver til en brøkdel av prisen. Vi er litt imponert over at Samyang, som alltid har tilbudt objektiver i det nedre prissjiktet, og først kom med autofokus på de første objektivene sine for noen få år siden, nå er først ute med dette på Cine-objektiver. Har de store produsentene sovet i timen?

Serien vil bestå av følgende brennvidder: 20mm, 24mm, 35mm, 45mm og 75mm. Alle sammen T1.9. I denne omgang er det bare 75mm som blir lansert, mens de andre vil komme i løpet av i år og neste år.

Objektivene støtter oppløsninger opp til 8K, og ut fra beskrivelsen fra produsenten, ser det ikke ut som de har måttet ofre noe for å få autofokus i objektivene. På bildet ser de akkurat like store ut, og de skal gi samme fargegjengivelse, slik at det skal være svært enkelt å bytte objektiv underveis, uten måtte rekalibrere gimbaler eller endre noe i post.

Objektivene er utstyrt med en ring som enten kan være en blenderring eller fokusring, avhengig av hva du ønsker. De er også utstyrt med tally-lys, så de foran kameraet kan se når du gjør opptak.

Samyang V-AF 75mm T1.9 begynner å leveres i midten av september. Anbefalt salgspris er kr 6 199,- inkl. mva.

____________________________________________
Her er objektivet i nettbutikken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu