Hero11 Mini

Ny høst – nye modeller fra GoPro. Denne høsten kommer også en liten modell.
Det kommer årlig en ny modell av GoPro Hero-kameraene. Noen ganger er det små forbedringer, andre ganger ganske store. I år har de lagt til noe vesentlig, som gir nye, svært interessante muligheter på et action-kamera.

Bildebrikke i 8:7-format
Bildebrikken er nesten kvadratisk, 8:7-format. Det betyr at du kan filme eller fotografere i 9:16 eller 16:9, uten å måtte rotere kameraet. GoPro bruker det også til å tilby en såkalt «Horizon Lock», som betyr at du kan rotere kameraet så mye du vil, uten at horisonten blir skrå. Du kan til og med rotere kameraet 360 grader uten at det påvirker horisonten i bildet. Det gir også mulighet for en meget god digital bildestabilisator (HyperSmooth 5.0). Såpass god at GoPro sier at du ikke trenger gimbal.

En annen fordel med det nesten kvadratiske formatet er at kameraet lagrer hele bildet, så du kan velge utsnitt i etterkant. Har du filmet på høykant og plutselig angrer deg, kan du gjøre om det, og få med ting som ikke var på det opprinnelige høykantbildet.

Det samme på utsida
Kameraet er likt Hero10 på utsida, så du kan bruke det samme tilbehøret, de samme filtrene, de samme undervannshusene osv. Batteriet er ikke det samme som opprinnelig kom med Hero10, men det har samme formfaktor, og batteriene kan brukes om hverandre. Det nye batteriet ble introdusert for en tid tilbake og skal være vesentlig bedre i kaldt være, men også gi lengre opptakstider ved normale temperaturer.

10-bit video
Oppløsningen på video er fortsatt 5.3K 60P eller 4K 120P, men nå kan du velge mellom 8-bit og 10-bit hvis du trenger ekstra fargedybde for etterbehandling eller andre spesielle anledninger. Høyeste bitrate er 120Mbps.

Med Quik-appen kan materialet automatisk overføres til telefonen, og deretter til skyen straks den er på et trådløst nett.

Salgsstart for Hero11 er nå, og prisen blir 5 999,-
Det kommer også en Creator Edition, der du får med Mediamod, Lightmod og et stativ. Da koster det 8599,- kroner.

Hero11 Mini
Samtidig med Hero11 lanseres også en Hero11 Mini. Dette er i stor grad det samme kameraet, men mangler skjermene, så du må bruke appen for å se hva kameraet ser. Batteriet er integrert, og med litt mindre strøm, men samme teknologi som på storebror. For å spare plass er kameraet også uten HDMI-utgang.

Kameraet mangler enkelte funksjoner som storebror, slik som stereolyd, støtte for å kunne kjøre det som webcam, GPS, og det ser ut som det ikke har en dedikert stillbildefunksjon, men kan hente ut et 24 megapikslers stillbilde fra en videostrøm.

Utover det ser de svært like ut på spesifikasjonene. Det er de samme videooppløsningene, bitratene osv. Det ar Micro-SD-kort og er vanntett til 10 meter, men du får ikke noe vanntett hus til det ved lansering. Om det kommer etter hvert, vil tiden vise.

Hero 11 Mini er litt høyere og litt tjukkere, men mye smalere. Strategiske mål er 52,4x51,2x38mm og 133g mens storebror er 71,8x50x8x33,6mm og veier 154g. Det er dermed attraktivt når kameraet må være så lite som mulig, eller du vil spare en tusenlapp.

GoPro har ikke sagt når levering av Hero11 Mini starter, men prisen blir 4 999,- kroner.

___________________________________
Her finner du de nye modellene i nettbutikken.

 -
GoPro Hero11 Mini
 -
GoPro Hero11
 -
 -
GoPro Hero11 Mini

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu