Supertele for Fujifilm fra Tamron

Tamron lanserer en 150-500mm for Fujifilm X. Det blir en klar konkurrent til Fujifilms eget, XF 150-600mm.
Fujiflm lanserte sin XF 150-600mm f5.6-8 R LM OIS WR i vår, og selv om det var et etterlengtet zoomområde, fikk objektivet kritikk for å ikke være mer lyssterk enn f/8 på 600mm. Mange syntes også at den var noe kostbar i forhold til lysstyrken.

Nå har Tamron gjort noe med det, og lansert 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD for Fujifilm X. Objektivet eksisterer allerede for Sony E, og er følgelig laget for fullformat. Fordelen med det er at man bare benytter den beste delen av glasset når man setter det på APS-C, og dermed får høyere bildekvalitet i kantene av bildet. På lange teler blir ikke objektivet nevneverdig større av å være tilpasset fullformat, og på APS-C får man en bildevinkel tilsvarende 750mm, noe som bør dekke de fleste behov.

Man kan også lage objektivet mindre når man har kortere brennvidder, og Tamron 150-500 er omtrent 10cm kortere enn Fujifilms eget. Det er også noen millimeter slankere. Men av en eller annen grunn veier det faktisk mer. Der Fujiflms stopper på 1605g, veier Tamrons 260g mer. Man kan heller ikke skylde på blenderåpningen, for rent matematisk, har de to objektivene like stor fysisk åpning på største brennvidde. Noe av grunnen kan være at Tamrons konstruksjon er laget også for fullformat.

Objektivet er utstyrt med en zoomring som kan skyves fram for å låse zoomen i en hvilken som helst posisjon. Vi har ikke prøvd den, men det høres ut som en smartere løsning enn vi har sett tidligere. Det har også bildestabilisator, værtetting, stativfeste og mye eksotisk glass. Minste fokuseringsavstand er 0,6-1,8m, avhengig av brennvidden.

Levering starter i oktober, og prisen blir 16 190,- kroner. Altså ganske mye rimeligere enn Fujifilm XF-150-600

______________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu