DJI Mavic 3 kan få C1-merking

I dag har vi fått vite at DJI Mavic 3 og Mavic 3 Cine kan ettersertifiseres med C1.
Det er flere år siden EU lagde regler for merking av droner, avhengig av blant annet størrelse, med merkene C1-C4. Dessverre har det tatt tid før disse sertifiseringene har kommet på plass, og det har vært litt usikkerhet om hvordan umerkede droner ville bli klassifisert straks systemet var på plass, og hvor vidt man ville kunne få ettersertifisert eksisterende droner.

Det er unntaksregler som gjelder ut dette året, og noen som gjelder ut neste år, men nå ser det ut som ting begynner å falle på plass, og DJI har i dag offentliggjort informasjon om hvordan du får sertifisert din eksisterende Mavic 3 eller Mavic 3 Cine som C1.

Prosessen er omtrent som følger: Oppdater firmware til siste versjon (1.9.0 eller nyere). Da får du opp et vindu i appen der du kan søke om C1-merking. Fullfør søknadsprosessen og send den inn. Etter en stund får du et fysisk C1-merke i posten. Fest denne på dronen ta et bilde som du sender inn, og etter noen dager har du det endelige sertifikatet i appen. Last det ned og ha det på deg når du flyr.

Her er alle detaljer.
Her er alle detaljer (på engelsk).

Hva betyr dette?
Fra 1. januar, må du fly Mavic-droner som ikke har C1-merking i kategori A2. Det betyr at du må ha eksamen fra trafikkstasjon for å kunne fly den, og det er strengere regler for hvor du kan fly. Nå slipper du det med disse dronene.

Foreløpig er det bare disse to dronene det gjelder. Det gjelder altså ikke Mavic 3 Classic eller Mavic 3 Enterprise. Vi forventer at det kommer for flere droner etter hvert, slik at de fleste nyere droner kan merkes med C-klassifisering.

For mer informasjon om droneregler, les denne artikkelen fra ifjor.

 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu