To fotografer skal til Månen

En rik japaner har betalt SpaceX for å reise rundt månen sammen med en gruppe kunstnere, deriblant to fotografer.
Prosjektet heter dearMoon og er finansiert av den japanske milliardæren Yusaku Maezawa. Han synes det er for ille at Apollo-ferdene kun brakte ingeniører og militære til månen. Det var ingen på turene som visste hvordan man skulle gi en kunstnerisk beskrivelse av hva de opplevde.

Det akter han å gjøre noe med, og for noen år siden inngikk han en avtale om å sende kunstnere på en runde rundt månen og tilbake til Jorda. Opprinnelig var det ham selv og en til som skulle dra med Crew Dragon, men fordi SpaceX valgte å ikke få raketten Falcon Heavy sertifisert for transport av mennesker, ble prosjektet endret til å skulle bruke en Starship. Dermed ble det også plass til flere, og det er nå ni personer som skal få være med på turen.

Forrige uke ble lista over deltakere offentliggjort. Den består av blant annet av den britiske fotografen Karim Iliya og den irske fotografen Rhiannon Adam. Sistnevnte vil antakelig bli første kvinne som reiser til Månen. Det er ingen planer om å lande, de skal bare runde Månen og dra tilbake igjen. Men vi gleder oss til at noen som faktisk kan fotografere skal vise oss hvilket eventyr dette fortsatt er.

Opprinnelig var planen at de skulle fly i 2023, men siden SpaceX ennå ikke har fått skutt opp et eneste Starship, vet vi med sikkerhet at det ikke vil skje neste når. Når det faktisk skjer, er det ingen som vet.

Foto.no har kontaktet begge fotografene for å forsøke å få til et intervju med dem.

Her er hele listen over deltakere:
DJ Steve Aoki, YouTuber Tim "Everyday Astronaut" Dodd, koreograf Yemi A.D, fotograf Karim Iliya, fotograf Rhiannon Adam, filmskaper Brendan Hall, skuespiller Dev Joshi og rapperen T.O.P. Backupmannskapet er danseren Miyu og snowboarderen Kaitlyn Farrington.

Du kan lese mer om prosjektet på Wikipedia.
 -
En kunstners gjengivelse av Starship som fyrer av rakettene i det den passerer månen.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu