Ny Leica Summilux-M 50mm ASPH

Leica oppgraderer sitt fantastiske normalobjektiv. Men hvor mye det er oppgradert, er litt usikkert.
Leica oppgraderer ikke så ofte objektivene sine – de er vanligvis såpass bra i utgangspunktet, og med så lite moderne funksjoner, at det sjelden er nødvendig. De er derfor gode investeringer over tid.

I dag har Leica likevel gjort det, ved å oppgradere sin SUMMILUX-M f/1.4 ASPH, altså det lyssterke normalobjektivet. Utfordringen for oss som skal skrive noe fornuftig om det, er at pressemeldingen er ganske vag på hva som faktisk er nytt. De skriver «the Summilux-M 50 f/1.4 ASPH. has now been refined technically and optically.” Deretter sier de ingenting om hva de faktisk har gjort optisk, men skriver at den er laget for å takle de høye oppløsningene du finner på de nyeste kameraene.

Teknisk nevner de noen oppgraderinger, der den viktigste er mye kortere nærgrense. Den er redusert fra 70 til 45cm. Dette har de løst ved å designe om fokussnella, så den har to trinn – ett fra 45-70cm og ett fra 70 til uendelig. Det betyr at du kan fokusere akkurat som før, uten endring i sensitivitet eller presisjon, men du har et ekstra trinn der du kan fokusere på kortere avstander. For å benytte denne må du dessverre bruke skjerm eller mobiltelefon som søker, da rammesøkeren i M-kameraene ikke støtter så korte fokusavstander.

Solblenderen er oppgradert, og er lettere å sette på og ta av, og objektivet har fått litt oppgradert utseende.

Du vil kunne få det i enten sølv eller svart. Den svarte får en pris på 55 000, mens i sølv må du ut med 2500 kroner mer. Levering starter ganske umiddelbart.

Leica har også lansert en M11 Monochrom i dag, som du kan lese om her.

________________________________________
Her finner du objektivet i svart versjon i nettbutikken

og versjonen i sølv finner du her.

 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu