Nikon DX-objektiv med interessant zoomområde

Nikon lanserer en Z 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR med motorzoom og et zoomområde vi nå lurer på hvorfor vi ikke har sett tidligere.
Det er langt mellom hver gang det kommer et objektiv der vi tenker at dette burde da noen ha tenkt på tidligere. Vi synes at dagen lansering av Z 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR er et slikt objektiv, rett og slett fordi den har et zoomområde som vil være veldig nyttig for veldig mange. 12mm i DX-format tilsvarer 18mm på fullformat, altså meget god vidvinkel for interiør, landskap og selfies. 28mm tilsvarer 42mm på fullformat, og er altså normalbrennvidde. Det betyr at du har både vidvinkelzoom og standarszoom i ett og samme objektiv.

Vi har sett tendenser til dette tidligere med Panasonic 20-60mm og Sony 20-70mm. Men når du får ytterligere 2mm i den korte enden og det er puttet inn i et objektiv som ikke veier med enn 205g begynner vi å få et meget anvendelig objektiv. Så kan man selvfølgelig ønske seg mer tele, bedre lysstyrke og at det kom i et fullformatobjektiv, men da begynner kompromissene å melde seg. Det er helt sikkert at det da ikke ville veid 205g, i hvert fall.

Objektivet er rettet særlig mot brukere av Z30, da det har motorzoom, og derfor er ekstra velegnet til video. Zoomen kan styres fra objektivet, fra kameraet fra fjernkontroll og fra app, så du trenger ikke røre objektivet (eller kameraet) for å kunne zoome. Du kan styre hastigheten på zoomingen i 11 nivåer, der den langsomste vil bruke 36 sekunder på fra korteste til lengste brennvidde, og den raskeste så vidt over halvsekundet.

Objektivet endrer ikke lengde ved zooming eller fokusering, og med den lave vekta er det svært gimbal-vennlig. Bildestabilisatoren skal kunne kompensere for inntil 4,5 trinn. Objektivet har værtettinger, men Nikon sier at den ikke er på samme nivå som de dyrere objektivene.

Prisen blir 4890,- kroner kroner og levering starter i mai.

____________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu