Canon V10 – kompaktkamera for vloggere

Et lommekamera som kan bli med over alt, og brukes uten noe rigg. Det gjøre vloggerjobben mye enklere.
Vloggerkameraer har det kommet en del av i senere tid, og i dag er også Canon på ballen med Powershot V10. Nå er ikke denne typen kamera noe nytt for Canon. De lanserte Legria Mini for nesten 10 år sida, og mye har skjedd på de 10 åra.

V10 er et lommekamera med en 1-toms bildebrikke, et objektiv som gir bildevinkel tilsvarende 19mm på video og 18mm på foto. Det vil si at du fint kan håndholde kameraet når du filmer deg selv, og fortsatt få med litt omgivelser. Det er utstyrt med et lite stativ hvis du vil sette det fra deg, eller du kan sette det på et vanlig stativ.

Det er innbygde mikrofoner av høy kvalitet, så til vanlig bruk vil du ikke trenger ekstra mikrofoner – noe som gjør jobben mye enklere. Men det er minijack for å koble til ekstern mikrofon hvis du ønsker.

Videoopptak kan gjøres i 4K 30p eller Full HD 60p. Vi hadde gjerne sett 60p også i 4K, men dette er ikke et actionkamera, og da vil 30p vanligvis være nok. Lengste opptakstid er 1 time sammenhengende. Det har en digital bildestabilisator og auto level, som sikrer rette og stabile opptak.

Kameraet er beregnet på brukere som ikke ønsker å kunne så mye fototeknisk, men vil ha bra resultater rett ut av kameraet. Det meste kjøres derfor på automatikk, så du kan konsentrere deg om innholdet.

Skjermen er leddet i toppen, så du kan enten filme på vanlig måte, eller vippe opp skjermen for å se når du filmer deg selv. Det har støtte for fjernstyring via en app, og du kan også strømme direkte til YouTube og Facebook, uten å gå via andre enheter, så lenge du er på et nettverk.

Prisen er satt til 5799 kroner, så dette er en rimelig inngangsport til vlogging.
Levering starter 15. juni.

______________________________________
Her finner du kameraet i nettbutikken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu