Nok et vlogger-kamera fra Sony

Sony ønsker å eie markedet for vloggerkameraer, og det ser ut som de kan få til det. I dag kommer det en ny modell – ZV-1 Mark II.
Sony ZV-1 Mark II (ZV-1 II) har mye til felles med forgjengeren, ZV-1. Det er et lite kompaktkamera med en 1-toms bildebrikke på 20 megapiksler, en god innebygd mikrofon, og flere funksjoner for å gjøre vlogge-jobben enklere, særlig for dem som ikke ønsker å kunne så mye om etterbehandling, fargestyring og så videre.

Det som særlig skiller versjon II fra forgjengeren er at det har fått nytt objektiv. Nå er det et objektiv tilsvarende 18-50mm f/1.8-4. Fra før hadde du 24-70mm f/1.8-2.8. Fordelen med den kortere brennvidden er at ikke trenger fullt så lang arm for å filme deg selv håndholdt. Du kan få med både deg og en person til, og du får med mer bakgrunn.

Kameraet har fått de nye menyene til Sony, som er langt mer oversiktlige, og det er nå full trykkfølsomhet på skjermen, så mye mer kan styres med den. Mikrofonen er egentlig tre mikrofoner og du kan velge om de skal ta opp framover, bakover eller i alle retninger. Hvis du ikke er fornøyd med den denne løsningen, kan du alltid sette på enten en av Sonys egne digitale mikrofoner eller en hvilken som helst mikrofon med 3,5mm minijack.

Du kan ta opp i 4k med 30, 25 eler 24 bilder i sekundet, og kameraet kan også brukes som webkamera via USB.

Dette føles kanskje ikke som noen stor oppgradering fra forrige versjon, og de fleste forbedringene er i programvare, men endringen av objektivet er vesentlig, og gjør det mye lettere å bruke til å filme seg selv håndholdt. De andre forbedringene er hver for seg ikke så vesentlige, men til sammen blir det en klar forbedring fra forrige versjon. Du får et vloggekamera du kan putte i lomma, som likevel gir deg flotte opptak uten at du trenger å kunne noe teknisk,

Levering starter i siste halvdel av juni, og prisen blir 12 500 kroner.

_________________________________
Her finner du kameraet i nettbutikken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu