Nytt kamera som tåler «alt»

OM System lanserer TG-7, en oppgradert versjon av en svært vellykket modellserie. Nå også rettet mot bruk på byggeplasser.
OM System (tidligere Olympus) har lansert TG-7. Det er altså det sjuende kameraet i serien av vanntette, støtsikre, frostsikre og støvavvisende kameraer.

Noe av det som har gjort serien så vellykket er at bildekvaliteten er relativt høy for et sånt kamera, det tåler «alt», og det har en del funksjoner og tilbehør som gjør det nesten til et system mer enn bare et kamera. Du kan få forsatslinser, biltstilbehør for makro og portretter, hus for å bruke det til dykking dypere enn de 15m du kan gjøre uten ekstra hus og mye mer.

Makrofunksjonen lar deg ta bilder så tett at du kan se ting som omtrent er umulig å se med det blotte øyet, og du får en makroforsats til blitsen for å få god belysning til dette.

I tillegg finner vi mange av de funksjonene som er i de større systemkameraene fra OM, som fokusstacking og -bracketing, ProCapture, Timelaps og Live composite.

Kameraet har innebygd GPS, termometer, kompass og trykkmåler. Alt dette kan du hente ut av bildene for å vise hvor du tok bildet, i hvilken høyde, og retning. Glimrende til dokumentasjon.

Construction mode
Nytt denne gangen er blant annet noe de kaller Construction mode. Hvis du skal fotografere på en byggeplass, kan det være krevende med støv, vanskelige lysforhold, mørke og mer. Kameraet har filter for å fjerne støv fra bildene, det er muligheter for lange lukkertider så du får nok lys, det kan framheve detaljer for dokumentasjon og en del andre funksjoner. Dermed kan du sette det opp på en byggeplass og la det ta et bilde med jevne mellomrom, og gi det strøm fra USB for å holde det gående lenge.

Det er nå også støtte for å filme vertikalt og mer avansert intervallopptak. USB-porten er USB-C, skjermen har fått bedre beskyttelse og grepet har blitt forbedret. Dette betyr at dersom du har en TG-6, trenger du mest sannsynlig ikke å oppgradere. Til det er forbedringene for vanlige dødelige for små. Men har du en eldre modell enn det, eller ingen i det hele tatt, og vil ha et kamera som barna kan bruke, som du slipper å legge igjen på stranda når du går i vannet, noe du vil snorkle eller dykke med, eller du vil sette det opp på en byggeplass, så er dette et meget interessant alternativ.

TG-7 blir levert i svart og rødt, og kommer i salg i løpet av september.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu