Knøttliten og lyssterk fra Sigma

10-18mm f/2.8 DC DN for APS-C er så vidt over 7cm lang og veier bare 260g. Sigma hinter også om en 70-200mm f/2.8 for speilløse kameraer.
En vidvinkelzoom er ikke det objektivet jeg bruker mest, derfor er det viktig at den tar liten plass og veier lite, så jeg tar det med meg når jeg kan få bruk for det. Det går normalt på bekostning av lysstyrke og byggekvalitet, men dette ser ut til å endre seg nå. Sigma lanserer 10-18mm f/2.8 DC DN Contemporary for APS-C-kameraer og med det et objektiv som er lite nok til at du tar det med deg uansett. De hevder at det er det minste i sitt slag, og det tviler jeg egentlig ikke på.

En ny solblender er utviklet, som du skyver på plass i stedet for å vri, slik vi normalt gjør. Det betyr at de kan lage solblenderen mindre, da den ikke trenger bajonettfatningen de fleste slike har.

De senere årene har produsentene klart å lage ganske små objektiver, fordi mange av de optiske utfordringene man før trengte glass for å rette opp, kan man nå gjøre direkte i kameraet. I teorien blir ikke det like bra, men i praksis kan du få mindre og rimeligere objektiver som likevel yter meget godt.

Minste fokusavstand er 11,6cm, noe som kan gi interessante perspektiver og store bakgrunner. Objektivet kommer for Sony E, Fujifilm X og L-fatning. Det siste er litt pussig, siden det ikke selges APS-C-kameraer med L-fatning, men kanskje noe er i ferd med å skje der. Objektivet er uten blenderring, noe Fujifilm-brukere nok vil savne, men kanskje et greit offer for å få den størrelsen og vekta dette objektivet tilbyr.

Levering starter 26. oktober og veiledende pris er 8600 kroner.

Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN Sport
Sigma melder også at de utvikler en 70-200mm f/2.8 for speilløse kameraer. Lite er kjent om detaljene, annet enn de vi kan se ut fra bildet til høyre. Det skal bli offisielt lansert i Q4.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu