Superduperultravidvinkelzoom

Canon lanserer RF 10-20mm f/4L IS STM for fullformat
Dette er det videste rettegnende zoomobjektivet vi har sett. 10mm på fullformat er ganske ekstremt, og lar deg ta bilder i trange omgivelser eller bli kreativ med perspektiver. Dykkere har også uttrykt interesse for objektivet.

Det er lett å tenke på dette som RF-versjonen av det tidligere Ef 11-24mm f/4 USM, men ikke bare er objektivet videre, men det er også vesentlig mindre og lettere. RF-fatningen, med den korte registeravstanden, gjør det vesentlig enklere å lage vidvinkelobjektiver, og det har Canon utnyttet med dette objektivet. Med en vekt på bare 570g veier det under halvparten av EF-varianten, og er et ganske kompakt objektiv. Likevel sier Canon at det er meget skarpt helt ut i kantene. Bildestabilisatoren som også har kommet til på denne versjonen skal kunne ta spesielt hensyn til kantene, slik at du får ekstra stabilisering der.

Det er ikke plass til skrufiltre foran, men det er mulighet for å montere et gelfilter i bakkant, hvis du skulle ha behov for det.

Litt overraskende er det at Canon har valgt å utstyre objektivet med STM-motor. Det har vi aldri sett på et L-objektiv før. Vi har ikke fått noen god forklaring på hvorfor, men kan tenke oss at glasselementene skal flyttes ganske lite for å fokusere, og da kan STM være en like bra, men mer kompakt og lettere løsning.

Veiledende pris er satt til 34 399 kroner, som er vesentlig mindre enn EF 11-24mm. Levering starter 26. oktober, sier Canon.
____________________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu