Nikon 600mm som du orker å bære

Nikon Z 600mm f/6.3 VR S veier under halvannet kilo.
Tidene er forbi da stor blenderåpning betydde høy optisk kvalitet og mindre blenderåpninger betydde lavere optisk kvalitet. Nå har produsentene innsett at også de som ikke kan eller vil bære på det største og dyreste utstyret også ønsker seg høy optisk kvalitet, og at det faktisk er lettere å lage for mindre blenderåpninger.

Nikon lanserer derfor en 600mm f/6.3 som bare veier 1470g inkludert stativfeste. Likevel er det i S-serien som Nikon kaller toppserien av objektiver for speilløse kameraer. Det betyr at du bør få den høyeste optiske kvaliteten og byggekvaliteten, men ofrer en del lysstyrke i forhold til toppmodellen. Det er med dette objektivet som med de fleste andre, at dobler du lysstyrken, dobler du også prisen og vekta.

Bildestabilisatoren skal kunne kompensere for inntil 5,5 trinn, eller 6 trinn hvis du har stabilisator i kamerahuset. Det er gode værtettinger og meget rask og lydløs autofokus, sier Nikon. Det er støtte for telekonverter, så du kan få den til å bli 840mm f/9 eller 1200mm f/13.

Veiledende pris er satt til 72 990 kroner, og levering skal starte allerede 26. oktober.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu