Canon RF 200-800mm – Den lengste zoomen på markedet

Canon lanserer en superlang telezoom og en bitte liten 10-18mm vidvinkelzoom.
I dag er dagen for de store Canon-lanseringene. De lanserer 3 nye objektiver, hvorav to bør regnes som banebrytende.
Se egen artikkel for det siste, banebrytende objektivet.


Med RF 200-800mm f/6.3-9 IS USM lanserer Canon sitt første hvite objektiv som ikke er et L- eller DO-objektiv. Trond Sliper fra Canon Norge sier at han ikke vet hvorfor det ikke har fått den røde ringen som kjennetegner L-objektiver, da byggekvaliteten skal være helt på høyden, og optikken meget bra. Vi vil anta at optikken ikke er det aller ypperste de kunne gjort, men at det ville gjort objektivet så stort og tungt at ingen hadde villet bruke det.

Noen ganger kan man ikke få lang nok brennvidde, mens andre ganger trenger man noe mer moderat. Disse anledningene kan være veldig tett på hverandre, særlig ved en del sport- og naturfotografering. Skal du på safari, krever neshorn og leopard ofte lange brennvidder, mens elefanter, sjiraffer og løver ikke gjør det. Da er det greit å ha alt i ett. For ikke å snakke om fugl.

Vi har snakket med Canon Norge om den nye superzoomen. Den praten kan du se på Youtube

Helt utzoomet er objektivet 316mm langt og det veier 2050g, så det er ikke noe monster, selv om det er et stort objektiv. For rekkevidden og fleksibiliteten det gir, er det svært overkommelig. Dette er den lengste zoomen Canon noen gang har lagd, og gir vesentlig lengre rekkevidde enn 150-600mm objektivene som er ganske vanlige fra flere produsenter.

Canon oppgir at den innebygde bildestabilisatoren skal kunne kompensere for inntil 5,5 trinn, eller 7,5 trinn sammen med stabilisatoren i kamerahuset. Det siste gjelder nok på de korteste brennviddene, da stabilisering i huset er svært lite effektivt på lange brennvidder.

Levering skal starte i desember, og veiledende pris er 30 999,- kroner

RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STM
Sammen med den svære kanonen, lanserer Canon også en bitte liten vidvinkelzoom for APS-C. 10-18mm gir deg de korte brennviddene for landskap, interiør, morsomme perspektiver og bilder med mye bakgrunn.

Det finnes en tilsvarende for EF-S, men med den nye fatningen kan man lage vidvinkelobjektiver mye mindre, og det ser vi på dette objektivet også. Det veier bare 150g, og er så lite at det lett blir med i kamerabagen, uten at du trenger å tenke noe videre på det. Siden standardobjektivene for RF-S gjerne starter på 18mm, er det viktig å ha noe videre tilgjengelig, så dette vil vi hevde er et nyttig nummer 2-objektiv.
Canon har også fått plass til en bildestabilisator i denne lille tassen. Den er opptgitt til å komensere for 4 trinn, eller 6 trinn sammen med en eventuell stabilisator i kamerahuset. Så du vil ha så god stabilisering at du kan bruke svært lange lukkertider.

Også dette objektivet kommer i desember, og veiledende pris er 5 149,- kroner.

Her er en video der vi snakker med Canon Norge om den nye vidvinkelzoomen.
___________________________________________
Her finner du Canon RF 200-800mm f/6.3-9 IS USM i nettbutikken.
Og Canon RF-S 10-189mm f/4.5-6.3 IS STM er her.


 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu