Sony lanserer klassikeren, 300mm f/2.8 GM OSS

Et fast innslag hos sportsfotografer i årtier har nå kommet til Sony Alpha. Du bør forvente svært høy kvalitet av dette objektivet.
I over 50 år har 300 mm f/2.8 vært et foretrukket objektiv blant mange sportsfotografer, og selv om mange nå heller bruker 400m f/2.8, er 300mm mindre, lettere og billigere, og i mange idretter kan 400mm bli for mye, så mange sportsfotografer har savnet denne. Og trenger du lengre brennvidder, kan du bruke telekonverter på den.

Dette skal være det letteste objektivet i sitt slag, med en vekt på under 1,5kg, og med mye av vekten inn mot kameraet. Det gjør det lett å jobbe med håndholdt, lett å panorere med og mulig å bruke over lengre tid uten at du overanstrenger deg. Størrelsen er ikke så veldig mye større enn 70-200mm f/2.8, så skal du reise med det, er det også mulig å få i håndbagasjen.

Optisk sett er nok dette det ypperste Sony kan lage, og det skulle også bare mangle. Det har vært flere nesten legendariske 300mm f/2.8-objektiver tidligere, så brukerne er vant til virkelig gode saker. Ting tyder på at objektivet er superskarpt allerede fra største blender, og at optikken på alle måter holder mål.

Autofokusen skal være den raskeste Sony kan lage, og det er også som forventet. Man trenger det på et objektiv laget for sport.

Sony har også lansert et banebrytende kamera med global lukker i dag.


__________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu