VINNERE KÅRET i "SI DET MED BILDER"

Supporterliv på fotballkamp ga Bjarne Nygård muligheten for å lage en bildeserie. Han tok godt vare på sjansen og lagde en fem-bilders serie som en enstemmig jury plasserte øverst på seierspallen. Premien er et reisegavekort pålydende 20 000 kroner.
Det kan være vanskelig å ta riktig gode enkeltbilder, enda vanskeligere er det å lage en hel serie. Men serie skulle det være, da FOTORÅDET for første gang inviterte til fotokonkurranse - i samarbeid med turoperatøren Ving Norge. Det ble lokket med reisepremier for 35 000 kroner, og ca. 160 deltakere fra hele landet kastet seg inn i konkurransen som var åpen for alle.

Kreative montasjer
Juryleder Knut Førsund i Fotorådet gjorde store øyne flere ganger etter hvert som montasjene kom inn. De fleste deltakerne brukte naturlig nok en eller annen type kartong for å klebe bildene på, men noen var ganske kreative i valg av materiell: Trafikkskilt, taburett, glassplate, metallplater, glass og ramme - og bildeserie hengende i en rød dameveske! Noen nøyde seg med 4-5 bilder, andre lagde serier med 20 bilder. Noen tekstet og tegnet, klippet og limte så det virkelig imponerte juryen - her lå det mye arbeid bak.

Vinnerserie fra fotballkamp
Etter å ha gått gjennom alle seriene, sto juryen igjen med ca. 20 som skilte seg ut. Serie for serie ble vraket, inntil fire sto igjen. Det var full enighet hos juryen om vilken serie som skulle gå til topps, mens det måtte avstemming til for å skille de neste.

1. pr. Reisegavekort kr 20 000:
Bjarne Nygård, Molde; "Tippeligaen 2003, Molde - Ålesund 2-3".
Fem-bilders serie med en fin fortelling. Spenning og liv. Freske farger. Den blå jakken var sentral. Sluttbildet satt som et skudd.

2. pr. Reisegavekort kr 10 000:
Wigdis Wollan, Demningen 14, Kristiansund; "Gode venner".
Konkurransens beste barneserie (og dem var det mange av!). 4 bilder, enkelt, tett på og morsomt. De to "skuespillerne" lager bildene. Fint med uskarp bakgrunn.

3. pr. Reisegavekort kr 5 000:
Rune Olafsen, Olaf Bulls vei 9c, Oslo; "En fin dag ved sjøen".
14-bilders serie montert i glass og ramme. Gode bilder med livet i vannkanten som gjennomgangstema. Teknisk meget bra.

En ekstra honnør fra juryen ble gitt til tre av de mest kreative montasjene.
Ragnhild Falch Gilberg fra Trondheim for serien "Ventetid". Fem bilder av en gravid kvinne i rødt, bildene hang i røde tråder under en rød dameveske.
Mai Langemyr Gregersen fra Akland for en bildeserie montert på setet til en taburett. Bildene av røde munner må tilsi en tittel som "Kyss meg bak" - konkurransens morsomste bidrag.
Andreas Rosland fra Risør med en 4-bilders serie om trafikk, montert på et trafikkskilt!
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu