- Dette blir en fotosommer!

Aldri har det vært solgt så mange kameraer i Norge som nå - og de digitale kameraene utgjør nå 75 % av salget (i antall).
Årets fem første måneder viser at nordmenn er angrepet av fotobasillen. Aldri har det vært solgt flere kameraer i Norge enn nå. Statistikken viser en økning på 27 %, men det som er mer spesielt er overgangen til digitalkameraene. Salget av filmbaserte kameraer faller kraftig, særlig gjelder det APS-systemet - men med en eksplosjonsartet utvikling for digitalkameraer på 105 %, så blir det altså et kraftig pluss i totalsalget.

Fra januar til mai ble det solgt 78 000 digitale kompaktkameraer, i fjor var tallet 38 000. (Som igjen lå langt over året før.)

- Det som gleder et fotohjerte, er at det også selges godt med mer avanserte kameraer, opplyser en glad informasjonssjef Knut Førsund. - Salget av det vi kaller speilrefleks eller systemkameraer øker også voldsomt. Det steg fra 4300 til 7800. Økningen er stor, både for filmbaserte og digitale modeller. Og nå som det etter hvert vil komme stadig flere digitale speilreflekser til under 20 000 kroner, vil dette bare øke ytterligere.

- Utfordringene framover ligger først og fremst på at vi må få folk til å få lagd papirbilder av de digitale opptakene. Å ha en PC full av bilder kan da ikke være godt nok! Hva hvis PC'en krasjer? Og er det noe hyggelig å sitte og bla i bilder på en PC-skjerm? Jeg synes at digitale bilder er best på papir!

I praktisk talt alle fotobutikker kan de besørge papirbilder fra digitalkameraer. Langt over 100 butikker lager bildene på stedet, mens andre får det gjort i sentrale laboratorier. Prisene er omtrent det samme som å lage bilder fra film.

- For øvrig kan folk ta det helt med ro når det gjelder film, sier Førsund. - Film vil være på markedet i overskuelig framtid. Fortsatt tas jo de aller fleste bildene på film, og slik vil det være i flere år framover. Men vi ser at folk med digitalkameraer tar flere bilder enn folk med filmbaserte kameraer - så denne sommeren kommer det til å bli tatt masse bilder. Mitt beste råd for gode er og blir: Gå nærmere - eller zoom inn - det er nærbildene som blir de beste!

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu