Foredrag om fotografen Robert Collett

Norsk fotohistorisk forening inviterer til møte med foredrag av Johannes Seines Svendsen om fotografen Robert Collett. Møtet holdes onsdag den 27. august i Nasjonalbibliotekets lokaler på Solli plass i Oslo.
Robert Collett (1842-1913), sønn av Camilla Collett og jurist og litteraturkritiker Peter Jonas Collett, pionér og professor i zoologi, årelang direktør ved zoologisk museum, en mann med stort engasjement, iver for faget og en av samfunnets støtter. Personlig venn av bl.a. Fridtjof Nansen, Bjørnstjerne Bjørnson og fyrst Albert I av Monaco!

Nekrologene hyller hans kunnskaper, vidd og dannelse. Rektor Morgenstierne ved Universitetet, uttalte: Dybt vil vi føle savnet af videnskabsmanden, riddersmanden med det ædle sind og hjerte, mennesket og vennen Robert Collett Båren hadde bl.a. krans fra Kongen og Dronningen. Denne vitenskapsmannen, kulturpersonligheten og samfunnsstøtten var også fotograf! Ja, faktisk en av pionerene innen norsk kunstfoto.

Johanne Seines Svendsen har arbeidet intensivt med Robert Collet, kjenner originalmaterialet ut og inn og har tatt sin mastergrad på tema (publisert som "Bilde lever" 10). Johanne vil presentere og sette ham inn i en fotohistorisk sammenheng. Spenningsfeltet mellom det zoologisk dokumenterende fotografiet og det som fremstår som kunstneriske problemstillinger, er noen av det hun vil berøre i sitt spennende foredrag.

_______________________________

Vel møtt til et svært interessant møte!
Etter det åpne foredraget vil foreningen diskutere interne problemstillinger.

mvh
Roger Erlandsen
formann


Robert Collett - Vintersol og taage, ca. 1900, nfhf
Vintersol og taage, ca. 1900, nfhf
Robert Collett

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu