Ny fotofestival – Oslo Negativ

Det blir en kjempefestival det meste av oktober måned i det gamle Deichmanske bibliotek på Hammersborg. Gå på skattejakt i gamle rom, korridorer og kjellere.
De fleste festivaler varer noen dager eller en langhelg. Ikke Oslo Negativ. Den varer i tre og en halv uke, fra 1.-24. oktober, og skal tilby mye gøy for alle besøkende.

Det gamle biblioteket er jo en skatt i seg selv. Her er det gamle saler, kontorer, lagre, lesesaler, bokmagasiner, kott, kjellere, trappeoppganger og loft og mye av det har publikum aldri hatt adgang til. Nå blir det fotografier i alle rom. Festivalen har et samarbeid med en lang rekke gallerier og fotografer som stiller med bilder av kjente og ukjente.

I tillegg blir det samtaler, foredrag, musikk, kafé og helt sikkert noen overraskelser. Det blir også egne dager da skoleklasser kan komme og se.

Foto.no ble umiddelbart interessert i dette da vi hørte om det. Dette er akkurat den typen arrangementer vi liker. Det samler folk, hever fotointeressen, gir inspirasjon, er en kulturell og åndelig opplevelse, og er akkurat det foto-Norge trenger. Derfor vil vi gjerne være med på leken. Vi vet ikke helt hvordan ennå, men følg med på nyhetsbrev og sosiale medier, så dukker det opp ting der framover.

Festivalsjef, Lars Tefre Baade jobber sammen med en lang rekke medarbeidere for å få et så fyldig program som mulig. Utstillerne er allerede klare, men det kan dukke opp andre arrangementer fortløpende.

Vi tok en tur opp til gamle Deichmann forrige uke, for å se lokalene, og synes det så kjempespennende ut. Det er mange gamle rom, som ikke er pusset opp på lenge. Det lukter gammelt bibliotek, og det er masse små rom og trapper og korridorer. Det blir nesten som en skattejakt å gå fra rom til rom og oppleve nye fotografer i gamle lokaler.

Hvis du vil vite mer om festivalen, handler den nyeste episoden av Fotopodden om den. Den finner du der du vanligvis hører på podkaster. Eller du kan se den på Youtube.


Ellers finner du festivalen på OsloNegativ.no og på sosiale medier.

Her finner du åpningstidene for festivalen.


 -
Festivalsjef, Lars Tefre Baade
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu