G A T E

Erlend Mikael Sæverud trekker universet ned i gatene.
I prosjektet 'G A T E' har Erlend Mikael Sæverud latt seg inspirere av science fiction, surrealisme og film noir.

- Jeg bygger denne serien på en fiktiv bok “The book of Quasar”, der gatene er lyssatt av quasarer og sorte hull er porter til parallelle verdener, forteller Sæverud til foto.no.

«When two galaxies collide, night becomes day and the gates reveal a parallel world - you can only enter alone.» (The book of Quasar)

- En Quasar er en gass-sky som stråler ut fra begge sider av et sort hull. Lyset fra denne gass-skyen er sterkere en alle stjernene i melkeveien tilsammen. Når dette observeres fra jorda, er vi vitne til et lys fra universets opprinnelse. Jeg har alltid vært opptatt av det ukjente, det vi ikke kan forklare eller alt som finnes som vi ikke vet hva er.

Når Sæverud jobber, er det alltid med utgangspunkt i gatefotografiet. Han liker de spontane øyeblikkene som kan oppstå ut av ingenting.

- Når alt stemmer, er det som om tiden står stille, og jeg kan kjenne det fysisk i kroppen. Da vet jeg at det har blitt et bra bilde. Jeg ser etter geometriske former skapt av skygger og lys, og mennesker som passer til historien jeg vil fortelle. Ofte står jeg lenge og venter på at riktig person skal gå inn i bildet mens jeg holder kameraet stødig med ferdig komposisjon i lang tid før noen kommer gående.

- Jeg bli veldig inspirert av å tenke på hvor langt lyset har reist for å nå oss - at jeg er plassert på en planet som blir lyst opp av en sol som er 149.6 millioner km unna.

I utstillingen formidler Sæverud
en stemning som tar betrakter ut av det hverdagslige og kjente, mellomrommene i tilværelsen.

- Jeg er opptatt av det ordløse, det som ikke er formet av kultur - å se noe som om det var for første gang.

Utstillingen henger på Galleri Geo i Bergen fra 4. mai til 21. mai.
Erlend Mikael Sæverud -
Erlend Mikael Sæverud
Erlend Mikael Sæverud -
Erlend Mikael Sæverud

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Thomas D.
Liker disse bildene veldig godt. Inspirerende.
14.6.2016
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu