Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Bøker og brygger stilles ut i Son

Etter 10 år i utlandet har Nina Reistad flyttet hjem, og stiller ut på sitt nye hjemsted Son. Motivene er hentet fra 2 serier som fotografen jobber med; bøker og brygger.
Ro, stillhet, tid for ettertanke er den stemningen jeg etterstreber i mine fotografier. Jeg ønsker å minimalisere så mye som mulig, slik at man kan dvele ved et sentralt punkt uten å bli forstyrret av uvesentlige ting. Det skal være former og en komposisjon som balanserer, og der jeg bruker farger er det med forsiktighet, og kun hvis det er nødvendig for å gi bildet noe ekstra.

Bryggelandskap
Siden jeg nylig flyttet til Son etter 10 år i Spania har jeg vært veldig fascinert av brygger og strender om vinteren, da alt ligger stille og brakk og holder pusten mens man venter på sommer. Det er litt av den melankolske stemningen jeg har hatt nå under Corona-krisen, først i 6 uker i lockdown i Spania og 2 ukers karantene i Norge.
Alt er liksom på hold - man bare venter på at “våren” skal komme og livet bli normalt igjen.

Fra biblioteket
Ideen om å fotografere bøker oppsto da jeg skulle flytte fra stort hus til leilighet i Spania. Det var rett og slett ikke plass til alle bøkene. Kunstbøkene måtte jeg bare beholde, men alle romaner som er lett tilgjengelig digitalt måtte gå.
Og i tillegg til at jeg elsker å lese, elsker jeg også lukten av papir og synet av bøker på rekke og rad i hyllene, kom ideen om å gjøre et fotoprosjekt av dem før jeg ga dem vekk.

Synet av en bok vekker nysgjerrighet på hvilke historier som finnes innenfor permene. Jeg kan dessverre ikke formidle lukten av papir, men den og innholdet må du bare forestille deg.

Nina Reistad har en lang fotokarriere bak seg. Hun startet som fotograf i musikkpressen allerede i 1974, og gikk senere over til reklamefotografi med eget studio i Oslo. Parallelt med kommersiell jobbing, er det det kunstneriske, egne arbeidet som har vært drivkraften, og hun har en lang rekke utstillinger bak seg, både i Norge og Spania.
Hun har mottar en rekke utmerkelser for sine arbeider, og har holdt en rekke kurs i foto og photoshop i Norge, Italia, Spania og England.

nina@nrfoto.no
Nina Reistad - Travel companion
Travel companion
Nina Reistad
En godt brukt og utslitt bok som har vært med på mange reiser
Nina Reistad - Solitaire
Solitaire
Nina Reistad
En enslig bøye på stille vann - venter på våren

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu