Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Årets Sommerutstilling på SAGA - URO

I vårt hovedgalleri vises utstillingen URO av Janne Amalie Svit. Utstillingen presenterer et utvalg verker fra fotografens siste prosjekt URO og Mørketid. I Debutanten viser vi The Mentor Exhibit edition Oslo 2020. Utstillingene er kuratert av SAGA's grunder Elisabeth Nordeng Aanes.
SOMMERUTSTILLING
Utstillingsperiode: 11.06 - 22.08
Åpningstider Saga Galleri: tirsd. - sønd. 12:00 - 17:00. Mandag stengt.

Årets Sommerutstiller er Janne Amalie Svit: Janne er utdannet fotograf fra Kent Institute of Art and Design i England og har mange års erfaring som profesjonell fotograf, og har drevet eget studio i Trøndelag.

Hennes mer kunstneriske prosjekter gjøres ofte i kunstnerduoen SvitHaseth, men Janne har også egne prosjektet. Ho har vært utstilt ved bla. Doc 10 Trondheim, Helsinki Photo Festival, Preus Fotomuseum, Levanger Kunstforening, samt publisert og utstilt via Uncurtain States Scandinavia. Janne er leder for fotolinja ved Sund Folkehøyskole, hvor ho og jobber som entusiastisk og engasjert fotolærer.

Utstillingen URO, som er kuratert av SAGA's grunder Elisabeth Nordeng Aanes, viser verker fra Jannes siste prosjekt URO og Mørketid.
UROEN dirrer. Løfter meg opp og kaster meg ned. Blikket kjenner den igjen på lang avstand. I natur og kultur. I alt og i alle. Hinnen mellom orden og kaos er tynn, skrev Koffi Annan i forordet til Prix Pictets utstillingskatalog til utstillingen «Disorder». Ordene traff meg. Dette var en verdensanskuelse jeg kjente meg igjen i. Den ga meg et nytt bilde på hva min egen uro handler om, bekymringene mine for en verden som virker kaldere og mer uforsiktig enn jeg ønsker meg. Jeg sitter med en følelse av at denne hinnen Annan beskrev, er skjør og bør behandles med silkehansker. Uroen er konkret, men også abstrakt. Den rommer bekymring for jordas fremtid og polarisering, men også følelsen av å ikke strekke til som mor, og som medmenneske.

Mørketid er fotografert i de pandemiske vintre 2020/2021, og kan sees som en visuell dagbok fra denne tiden.
____________________

I vårt Debutant Galleri viser vi The Mentor Exhibit - Oslo Edition,
med fotografene Anne Gundersen, Mary Pat Reeve, Erik Roland, Kjersti Holst, Liv Bjørvik & Kaisa Ytterhaug.

Hver fotograf har deltatt i NORDphotography sitt Mentor Program i OSlo, og jobbet med og utviklet sitt eget individuelle prosjekt i løpet av 2020.

Prosjektene varierer i tema og stil, og dekker bla. barndomsminner, å leve med hørselstap, gjenstander som tidsportaler, portrett av en far, mannen i dagens samfunn, og en visuell tolkning til Arne Garborgs Haugtussa.
Janne Amalie Svit -
Janne Amalie Svit
The Mentor Exhibit - edition Oslo -
The Mentor Exhibit - edition Oslo

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu