Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

170 år med fotografi fra Møllersamlingen

Bli med på en fotografisk reise inn i vår tid. For første gang presenteres en av Norges største private fotosamlinger for offentligheten.Utstillingen åpner for publikum kl 14, 23. juni.

Møllersamlingen inneholder et bredt spekter fotografi som dekker mer enn 170 år og gir innblikk i fotografihistorien fra en sped begynnelse til populærkulturens omfavnelse av mediet. Utstillingen er del av Henie Onstads satsing på fotografi.

Møllersamlingen består av ikoniske bilder og ukjente verk av norske og internasjonale fotografer. Bildene forteller historier om de store hendelsene og personene som har formet vår tid, men også om glemte øyeblikk, anonyme forbipasserende og naturens stillferdige endring. Samlingen berører nesten hele fotografiets historie, uten at den er representativ for den. Møllersamlingen har blitt til over mange år, basert på personlig interesse og bredt engasjement for fotografiet som kunst og dets betydning som kommunikasjonsmedium i vår samtid.

Utstillingen er delt i åtte kapitler som i hovedsak er sjangerbaserte: Dokumentar, Utenforskap, Portrett, Natur, Arkitektur, Mote, Eksperimenter og Samtidskunst.

Les mer her.
Foto: Robert Doisneau -
Foto: Robert Doisneau
Le baiser de l’Hôtel de Ville, 1950

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Pål M. S.
Flott samling, dette. Er mye inspirasjon for oss alle. Fristende og svinge innom....

PS Flott dere skriver om slikt:-)
22.6.2021
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu