Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

10 års jubileum + Årets Sommerutstilling på SAGA

Vi ønsker deg velkommen til feiring av SAGA’s 10 års jubileum og åpning av årets sommerutstilling Torsdag 16 Juni kl 19:00 - 21:00.
For å markere SAGA’s runde tall vil årets sommerutstilling vise hele 10 ulike fotografers arbeid.

I Hovedgalleriet vises ‘På Avstand’ av Katharine MacDaid.

I Debutantgalleriet kan du oppleve avgangsutstillingen for NORDphotography sin Mentor Gruppe fra 2021, med fotograf Kristin Rosmo, Gry Monica Hellevik, Anne Haarberg, Anne Guri Foss, Stine Loe Jenssen, Hanne Jørgensen, Eva Skulgam, og Bente Klevenberg.

Og utendørs kan du se SAGA’s grunder, Elisabeth N. Aanes, sin hyllest til det Inderøy'ske landskapet.

HOVEDGALLERIET
På Avstand viser fotograf Katharine MacDaid’s møte med et typisk Norsk tettsted, der fotografen, som flyttet til Norge like før Pandemien, stiller spørsmål ved sin egen posisjon i det norske landskapet. MacDaid er født i Belfast, Nord-Irland og vokste opp i Midtøsten, Amerika, Nord-Irland og England. Hun vokste opp uten fast tilknytning til et bestemt sted, og med en stadig forflytning mellom vidt forskjellige landskap. MacDaid bruker kameraet til å artikulerer den avstanden ho opplever mellom det å høre til et sted, og det man opplever når man er fremmed og kanskje midlertidig tilstede.

Fotografiene i “På avstand” ble tatt i 2021, under Katharine MacDaid’s Kunstneropphold på SAGA. Kunstneroppholdet ved SAGA var en del av Prosjektutviklingsprisen som ble tildelt MacDaid under CYAN folio i 2020, som foregikk på Hennie Onstad senteret i Oslo.

DEBUTANTGALLERIET
I årets Mentor Program utstilling møter du 8 ulike fotografer, fra Kårvik i nord til Oslo i Sør. Prosjektene varierer i tema og stil, og dekker alt fra sorg, kvinnelige fanger rundt 1900 tallet, sinnets katarsis, livets sirkel, en feiring av Farmasøytisk Institutt i Oslo, kreative landskap i nærområdet, og utforskning av identitet.

UTENDØRS:
Saga’s grunder, Elisabeth N Aanes, er utstillingens 10’ fotograf og presenterer en hyllest til det Inderøyske landskap.

VERNISSAGE:
Torsdag 16 Juni kl 19:00 - 21:00.

Vi byr på noe friskt i glasset, noe søtt å bite i, nydelig musikk fra Ane Bjerkan, og jubileumstale fra Inderøy Kommunes enhetsleder for Kultur, Ingrid Stai Skjesol. Som tradisjonen er inviterer vi alle som vil med til Sundsand Badestrand, for en frisk dukkert, etter utstillingsåpningen.

GALLERIET ÅPNINGSTIDER:
Tirsdag til Søndag fra kl 12:00 - 17:00 (mandag stengt). Utstillingen henger til 21 August.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu