Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kvinner av byen - 100 portretter

En utstilling som portretterer 100 kvinner i Bergen som alle eier et stort engasjement for andre eller for noe annet rundt seg i samfunnet.
I over to år har den prisbelønte fotografen arbeidet med å portrettere engasjementet i Bergen by. Det kunne selvfølgelig vært gjort på mange måter forteller Ronny Østnes, som mottok økonomisk støtte av Grieg Foundation for å gjøre det på sin måte. Det ble av kvinner som alle eier et stort engasjement for andre eller for noe annet rundt seg i samfunnet. Fotografen sier han hadde lyst til å lage en festutstilling for å spesielt løfte frem de som vanligvis ikke får det samme scenelyset, men som likevel er helt avgjørende for å holde hjulene i gang. Samtidig er det også en stor hyllest til de som våger å ta ansvar og gå foran, da vi kanskje kan ta det litt for gitt at det alltid er noen som gjør det.

Etter over 30 år som fotograf er dette hans største utstilling. 100 portretter handler om noe mer enn 100 fotografier, sier Østnes. Det er møter og samtaler. Noen ganger fikk han kanskje bare fem minutter til å løse oppgaven, andre ganger ble det lange samtaler og berikende møter. Det er dette han har arbeidet med å fange i denne gullrekken med 100 kvinner, en hverdag, og samtidig et løft ut av den.

Utstillingen i Grieghallen i Bergen åpnes av Monica Mæland lørdag 3. september kl. 13.00, med etterfølgende musikalske innslag og flere ord.

Klikk her for åpningstider.

Foto: Ronny Østnes -
Foto: Ronny Østnes

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu