Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Randi Hultin. Bilder fra et liv med jazz

Nasjonalbiblioteket viser bilder og filmer som musikkjournalist Randi Hultin tok i sitt hjem i Oslo, der hun tok imot en rekke store jazz-stjerner.
«Min egentlige jazzinteresse våknet ikke før jeg fikk jazzen inn i stua», skriver musikkjournalist Randi Hultin (1926–2000) i sin selvbiografi I jazzens tegn (1991).

Bildene i denne utstillingen er alle tatt av Hultin, og mange av dem i hennes hjem i Gartnerveien på Høyenhall i Oslo. Fra 1950-årene og fram til 1990-årene var Hultin regelmessig vertskap for mange av jazzens største navn; fra hjemlige musikere som Radka Toneff, Karin Krog og Jan Garbarek til verdensstjerner som Sonny Rollins, Stan Getz og John Coltrane. Mer bokstavelig kan man neppe få «jazzen inn i stua».

Randi Hultin var uskolert som fotograf, men de mange tusen fotografiene og lyd- og filmopptakene hun etterlot seg, er en dokumentarisk gullgruve som gir oss som betraktere intime, noen ganger overraskende, innblikk i det sosiale livet i jazzen. Og ikke minst viser de hvorfor Randi Hultin har blitt stående som en institusjon i norsk jazzhistorie.

Mer informasjon om utstillingen, og mulighet for å melde seg på omvisning finner du her.

Det blir også arrangert en samtale med Sandeep Singh, Karin Krog, Audun Vinger og May-Irene Aasen, sakt eksklusiv konsert med Karing Krog, Terje Gewelt og Erlend Slettevold, 10. november kl. 19.00.
Les mer her.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu