Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Pål Hermansen - Flower Power

Hvis du ikke har hørt om kirlian-fotografi før, bør du ta en tur på denne utstillingen.
Pressemelding:

Med denne utstillingen i Fotografiens Hus får uttrykket Flower Power ny betydning. Gjennom hele sitt fotografiske liv har Pål Hermansen søkt etter å skildre de basale, skapende kreftene i naturen. Ved hjelp av kirlian-fotografi presenterer han energirike og formsterke plantestudier som på uvanlig vis synliggjør denne livsenergien.

Kirlian-fotografi har en vitenskapelig opprinnelse fra Øst-Europa. Når ferske, biologiske objekter blir utsatt for strøm med høy spenning, avgir de en glødende silhuett eller aura som kan avfotograferes. Denne formen for fotografering avdekker fascinerende strukturer og en utstråling vi ellers ikke kan se med det blotte øye.

Der man før måtte legge objektet sammen med en planfilm før eksponeringen og bildet ikke ble synlig før filmen var fremkalt, kan man nå med digital teknologi observere og styre effekten i sanntid. Det gir fotografen langt større kontroll i den kreative prosessen.

Med denne nye teknikken tilføyer også Hermansen sitt eget bidrag til en kunsthistorisk tradisjon der plantenes fantastiske formrikdom gjennom flere hundre år har vært gjenstand for studier, eksperimentering og kreativ bearbeiding av en rekke malere og fotografer.

Pål Hermansen
Pål Hermansen (f. 1955) arbeider som natur- og kunstfotograf og forfatter. Han har skrevet og/eller illustrert ca. 40 bøker og er plukket ut som en av verdens ti beste naturfotografer i den internasjonale porteføljeboken Masters of Nature Photography, 2013.
Hans arbeider har vært stilt ut i en rekke land og han har vært presentert i publikasjoner som National Geographic Magazine, GEO, ORION og BBC Wildlife. Han er flere ganger premiert i store konkurranser som World Press Photo, Nature Photographer of the Year, Big Picture og European Nature Photographer of the Year. Pål Hermansen er representert i prosjektet 100 Norwegian photographers (100norwegianphotographers.no) og hans bilder er innkjøpt av Preus museum.
Hermansen er utdannet som tannlege og har også en BA i fotografi fra Robert Meyer Kunsthøyskole, Oslo. I sitt arbeid fokuserer han gjerne på samspillet mellom menneske og natur, eksistensielle temaer og kreativ naturfotografering.

Utstillingen er støttet av Norske Fagfotografers Fond og produsert i samarbeid med Cewe.

Besøksadresse Fotografiens Hus:
Rådhusgata 20, 0151 Oslo, åpent ons-søn kl. 12-16 i utstillingsperioden, og etter avtale.
http://fotografiens-hus.no/]
Foto: Pål Hermansen -
Foto: Pål Hermansen
Foto: Pål Hermansen -
Foto: Pål Hermansen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu