Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

David Bailey stiller ut på Fineart

Galleri Fineart har klart å få organisert en utstilling med en av Europas mest kjente og anerkjente fotografer, David Bailey, som åpner 20. april.
Morten Qvale hos Fineart i Oslo forteller at de har jobbet i 6 år med å få til denne utstillingen.
-Når fotografen er så kjent at han kan stille ut hvor han vil i verden, det ikke så enkelt å få bildene hans til lille Norge.

Bailey slo igjennom på 60-tallet ta han tok motebilder og portretter av det meste som var hot av filmstjerner, musikere og modeller. Men han har holdt seg aktuell gjennom tiårene, og viser nå bilder fra 1964 og helt fram til i år med motiver som Michael Caine, Rolling Stones, Lennon/McCartney, Kate Moss, Karl Lagerfelt, Jack Nicholson og mange flere. Han viser også fram noen stilleben/stilstudier som kan se ut til å være inspirert av Irving Penn. Andre bilder bærer tydelig preg av fotografens fasinasjon for Picasso.

Bailey sier at han ikke har fornyet seg. Stilen er mye den samme som på 60-tallet. Den gang skapte han en helt ny kul og personlig men likevel elegant stil på bildene. Han vil ikke ha bakgrunn eller miljø i portrettene – han vil fange mest mulig av motivets personlighet, forteller han i intervjuer.

Dette er en salgsutstilling, så hvis du vil sikre deg en ekte David Bailey, har du muligheten nå. Morten Qvale forteller at det er et ganske høyt prisnivå, og selv om prislista ikke var klar da vi var på besøk, kunne han avsløre av bildet av Lennon og McCarney kan bli ditt for 950 000 kroner. Det høres kanskje mye ut, men det er ikke usannsynlig at det likevel er en god investering. Prisen har allerede steget 40% på få år, kan Qvale fortelle.

Utstillingen åpner 20. april kl. 18.00 og henger til 14. mai.

Du kan lese mer på sidene til Fineart

Foto: David Bailey - John Lennon and Paul McCartney, 1965
John Lennon and Paul McCartney, 1965
Foto: David Bailey
Dette er det dyreste bildet i utstillingen - 950 000 kroner.
Foto: Karen Norton -
Foto: Karen Norton
Morten Qvale ved Galleri Fineart viser fram et tydelig Picasso-inspirert bilde.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu