Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Vinnerutstilling for internasjonal fotokonkurranse for første gang til Norge

Den internasjonale fotokonkurransen, International Photography Awards (IPA) holder sin utstilling med de beste bildene i Skandinavia for første gang.
Etter å blitt vist i New York, Budapest og Aten og før den drar videre til Taipei, kommer utstillingen «IPA Best of show» til Nes kulturhus på Årnes. Dette er første gang denne årlige utstillingen kommer til Skandinavia over hodet.

Hannah Lillethun i Farmani Group, som håndterer IPA, har nylig flyttet hjem til Norge og Årnes etter mange år i utlandet. Hun har jobbet for å få denne utstillingen til Norge, og synes at Årnes kunne være et bra sted å ha det. Etter å ha kommet i kontakt med kulturhuset er hun veldig glad for å ha fått plass til utstillingen hos dem, forteller hun til Foto.no

Utstillingen består av hovedvinnere (profesjonelle og amatører), kategorivinnere og 30 kurerte bilder fra alle kategorier. Dette er et lite utvalg av de beste bildene sendt inn av 14 000 fotografer fra over 100 land. Utstillingen er kurert av Dr. Mark Sealy OBE, direktør for magasinet Autograf (1991 -), professor i Photography, Rights and Representation ved University of Arts London – London College of Communication. Dette sier han om utstillingen. "En av de viktigste tingene jeg ønsket å oppnå ved å sette sammen disse bildene var å skape en følelse av fellesskap. Kuratorisk ønsket jeg å åpne opp for en samtale, å holde opp et speil som reflekterte bekymringene til disse fotografene som er modige nok til å snakke gjennom bilder.

Ved hjelp av spennvidden som disse bildene representerer ønsket jeg at betrakteren skulle få en følelse av ansvar og et ønske om å jobbe for større sosial rettferdighet og kulturell likestilling.

Fotografiene som presenteres her kan være provoserende og krevende, de utfordrer oss til å delta i å bygge en bedre fremtid.

Jeg ville at dette utvalget av bilder skulle gi den som ser på en følelse av tilhørighet som ikke begrenses av landegrenser, etnisk tilhørighet eller identitet - som ikke handler om DEM og OSS, men som forsterker følelsen av et større VI. Ved hjelp av disse fotografiene inviterer jeg publikum til å erkjenne at uansett hvor enn VI befinner oss må VI ta ansvar for hverandre, og at dette engasjementet må utvides til å gjelde alt liv på jorden."En av fordelene ved å ha dette i et kulturhus som brukes til mye, i stedet for et tradisjonelt galleri, er at åpningstidene er mye videre. Utstillingen i Nes kulturhus holder åpent fra 08.00-22.00 unntatt åpningsdagen da det åpner kl. 13.00.
Utstillingen henger fra 10. juni til 1. august.

Her finer du hjemmesiden til fotokonkurransen

og her finner du informasjon om utstillingen på sidene til Nes kulturhus.
Foto: Gregory Coutros -
Foto: Gregory Coutros
Vinner av Event Photographer Of the Year
 -
Utstillingen henger til 1. august, selv om det står 1. juli på plakaten.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu