Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotografi og aktivisme i Iran

Nobels fredssenter skal ha et arrangement med fredsprisfotografen, Reihane Taravati på fredsprissenteret i Oslo. Vi deler ut 10 gratisbilletter.
Foto.no var så heldige å få et kort intervju med Reihane Taravati da hun var i Norge under fredsprisutdelingen. Nå arrangerer Nobels fredssenter en samtale med henne og fotograf Javad Parsa i Oslo.

Hvordan er det å jobbe som fotograf i Iran, et av verdens verste land for pressefrihet? Er det å ta bilder av aktivister også en form for aktivisme? Og hvordan kan man fortsette å fortelle historier fra hjemlandet sitt når man har flyktet derfra? Med sine ulike erfaringer og perspektiver vil Reihane Taravati (via video) og Javad Parsa dele sine historier på Nobels Fredssenter onsdag 31. januar. Arrangementet er en del av serien Nobel Peace Talks, om temaer knyttet til fredsprisen 2023 til Narges Mohammadi.

Etter samtalen, kl. 18.00, åpner en liten utstilling med Javad Parsas fotografier i Nobels Fredssenters Pop-up Studio. Under demonstrasjonene mot regimet i 2022 ble hundrevis av iranere skutt i øyet. Parsa har fotografert ti eksil-iranere som bor i Italia, Tyskland og Tyrkia og som blir behandlet for øyeskader. Fredsprisutstillingen, der Taravatis portrett av Narges Mohammadi vises, er også åpen til kl. 19.00.

Mer informasjon finner du her.


Nobels fredssenter vil gjerne ha flere fotointeresserte til arrangementet, og har gitt oss 10 billetter vi kan dele ut til interesserte.
Så hvis du ønsker å være med på dette, send en epost med navnet ditt til erik[at]foto.no innen lørdag 27. januar, så trekker vi ti heldige vinnere. Vil du ha med deg en venn, kan du be om to billetter.
Dersom du er under 18 år, trenger du ikke delta i trekningen, da du kan "kjøpe" gratisbillett hos Fredssenteret.
Foto: Erik Faarlund -
Foto: Erik Faarlund
Reihane Tarvati i Oslo

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu