Mye foto på en gang - FOTOGRAFI 2007

Blikket glir fra nakne bakender til krigsbilder over på smilende barneansikt. Mengden av inntrykk er enorm og man må ta seg god tid for å fordøye alt i dette rommet, en tid denne utstillingen fortjener.
I fotoutstillingene på Oslo Kongressenter (Folkets Hus) er det samlet over 800 bilder i alle sjangere. Sjelden vises så mange forskjellige bilder i samme utstilling. Her er presse og dokumentar, barne- og brudebilder, museumsgjenstander og kunst, naturbilder og studentarbeider. Fotoutstillingene gir en fin inngang til resten av messa, da den minner oss om at enda så forskjellige fotografene føler seg i sine respektive foreninger, så driver alle med det samme media.

Flere av produkt-utstillerne syntes det er en positiv trend at det er så mye fokus på bilder i år, det er med på å gi mye inspirasjon.

– Det kan fort bli for mye knotter og dingser når det viktigste tross alt er bildet, sier Jørn hos Pentax.

Utstiller Sandra Jensen har for anledningen laget et helt nytt verk av sine egne bilder. Portretter satt sammen med produktbilder, logoer og slagord lager «reklame»-plakater med nye budskap.

– Jeg vil ikke putte meg selv i noen bås, jeg er fotograf, men også kunstner, sier Jensen. Hun ønsker at hvert bilde skal sees for seg selv og syns ikke det gjør noe at det er samlet så mye forskjellig type fotografi i samme rom.

– Det er jo sånn verden er i dag, mye fotografiske inntrykk over alt. Jeg syns det er flott at de har kræsja så mye foto inn i et lokale.

Selv liker Jensen å se reaksjonene på bildene sine og er derfor tilstede hele tiden på messa.

– Når man driver med visuelle bilder er det ikke alltid man får sett den første reaksjonen folk har. Jensen føler det er viktig å skille seg ut for å bli lagt merke til i en verden overlesset av reklame.

– Jeg må få fanget øye og få det til å holde litt lenger.

Kamp om den visuelle oppmerksomheten var gjennomgående i hele denne fargerike utstillingen, en god presentasjon av hva som rører seg på de fleste områder i norsk fotografbransje.







Birdy - Sandra Jensen mede sin utstilling
Sandra Jensen mede sin utstilling
Birdy
Birdy - Fra Utstillingen
Fra Utstillingen
Birdy

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu