Favoritter fra Bildekritikken

Det er lov å gjøre som Ingrid Espelid – å jukse litt.
Ukas bilde er lagd av Viggo Strand Kristiansen, og er et bilde jeg godt kunne tenke meg å ha på veggen i stua. Han innrømmer at han har ettermontert damen med paraplyen og fuglen, men så lenge dette ikke er et dokumentarfoto, er det selvfølgelig helt i orden.
De to elementene tilfører bilde viktige kvaliteter, og gjør hele komposisjonen fullstendig. Alle linjene i bildet peker mot den røde paraplyen – Fuglene, skyene, vannlinja og til og med fjellet på høyre side. Det gir en dybde i bildet som man ellers ikke ville fått, og resultatet er estetisk vakkert og beroligende.

Dette sier Viggo selv om bildet: Dette bildet er jo tilført 2 nye elementer, nemlig damen med paraplyen og fugleflokken. Basisbildet, uten disse importerte elementene tok jeg på stranda på Vikten i Lofoten sommeren 2016. Jeg har alltid fått bra respons på det og fikk også ganske nylig bildet publisert på 1x.com. Jeg liker det enkle i bilde og dybdefølelsen svært godt.

I det siste har jeg hatt lyst til å gå videre med noen av mine bilder ved å forsterke historien eller rett og slett tilføre bildene noe som gjør dem mere interessante for flere betraktere. Det å tilføre bildene nye elementer sitter jo langt inne hos flere av oss... også meg. For det første må betrakteren gjøres oppmerksom på det og for min egen del vil jeg kun tilføre elementer som det er helt naturlig å finne i område/landskapet jeg fotograferer.

Så til dette publiserte bildet ... jeg var jo en smule nervøs for heftige negative kommentarer, men de kom jo aldri. Jeg plasserte damen et godt stykke innover i bilde for ikke å komme i konflikt med dybdefølelsen og tenkte den røde fargen spritet opp det litt tunge mørke landskapet. Så kom tanken om noen fugler. Disse synes jeg imidlertid ble litt vanskelig å plassere noe også en av kommentatorene bemerket.

Etter noen dager har jeg spurt meg selv... hvem vil du ha på veggen???

Jeg er av den litt rolige typen og finner nok meg selv igjen i damens sted ruslende i ro og mak langsmed bølgene, dog uten paraply, men med kameraet.Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem.
Foto: Viggo Strand Kristiansen -
Foto: Viggo Strand Kristiansen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu